Hamarosan beszélhet hozzád a Teslád

Közzétéve:
2020-01-14, 11:49

Elon Musk szerint ez a közeljövőben meg is valósul.

A Tesla járművei nyilvánvalóan nemcsak az autó belsejében, hanem azon kívül is kommunikálnának az emberekkel. A gyártó nem titkolja, hogy még több mesterséges intelligenciát akar használni az autóiban, azt pedig már megtanulhattad Musktól, hogy amit akar azt véghez is viszi. Így nem meglepő, hogy a twitteren már közzé is tett egy pár másodperces videót.

Két évvel ezelőtt a Tesla Andrej Karpathyt tette meg a mesterséges intelligenciával foglalkozó csoport vezetőjének, azóta pedig kapott még pár embert. Ezt a technológiát elsősorban az autonóm rendszer fejlesztésére használták, de később kiterjesztették más területre is, például a kifejlesztett egy neurális hálózatot az időjárás-érzékeléshez.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk szintén jobb hangutasításokat szorgalmaz a Tesla irányítására, hozzátette, egy magasabb szinten végül a járművek képesek lesznek válaszolni, hasonlóan a Knight Rider KITT-szerű mesterséges intelligenciájához.

A videóban egy Tesla Model 3 hallható, amely azt mondja: „De ne csak állj ott bámulj, ugorj be”, ezt egy másik, kevésbé hallható megjegyzés követi. A Tesla tavaly megváltoztatta a Model 3 front részének alját, hogy elférjen egy hangszóró.

A Tesla Model X futurisztikus orra

Ezt a gyalogos figyelmeztető rendszer előkészítése miatt lépte meg a gyártó, erre pedig a halk járművekre vonatkozó szabályok miatt volt szükség. Tavaly pedig ki is adtak egy frissítést, amely hangjelzést ad, amikor a jármű lassan mozog vagy tolat.

A Tesla mindenből előnyt kovácsol, ha már külső hangszórókat kell használni, akkor már kiépít rá egy teljesen új funkciót. Musk nem árulta el, hogy mikor kerül bevezetésre az új szolgáltatás, azt viszont megerősítette, hogy működni fog a Tesla pukipárnájával és őrszem módjával.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.

További hírek