2018. január 11. | 06:06

A texasi tuner, Hennessey minden apró részletet felfedett a hatkerekű, 350 ezer dolláros Ford F-150-ről. Nem lesz olcsó, viszont csupán 50 darab készül belőle.

Egy 6x6-os pick-up meglehetősen őrülten hangzik. Ezek a szörnyek a legnagyobb és legkirályabb nagyfiús játékok, és Hennessey F-150 alapú ’VelociRaptor’ hatkerekűje az egyik legdurvább ezek között. A 2017-es SEMA Show után - melyen a listán "ínyenc fogásként" volt terítéken a jármű - Hennessey végre közzétett minden szaftos részletet, amire várt a nagyközönség.

Emlékeztetőül, az ára 349 ezer dollár, ami átszámítva kicsivel több mint 90 millió forint. Igen, ez rengeteg pénz. De még így is kevesebb, mint az 500 ezer dollár, amit a Mercedes akart az AMG G63 6x6-ért pár éve. Tehát mit kapsz 350 ezer dollárért, ha Hennessey életre kelt játékautójáról van szó? Először is, érdemes benézni a motorháztető alá. Sajnos nincs üvöltő V8-as, hanem egy 3.5 literes V6 ’Ecoboost’ kapott helyet az eredeti F-150 Raptorból. De itt Hennessey feljavította a turbóját, adott neki egy elölre szerelt töltőlevegő hűtőt és egy módosított ECU-t. A monstrum teljesítménye így 605 lóerő 843 Nm nyomatékkal, így a 0-100-as gyorsulás nagyjából 5 másodperc alatt lehetséges, annak ellenére, hogy az átalakítás 300 kilogrammot rátett a járműre.

Mind a hat felni 20 colos és vaskos Toyo Open Country gumikba vannak csomagolva. A lengéscsillapítók a Foxtól jöttek, és igen, a három tengely mindegyike zárható. Vannak különféle opciók, mint az izmosabb Brembo fékek, amikkel még vagányabb, még nagyobbak a felnik és gumik, LED világítás és nem meghatározott beltéri extrák. Oh, és nyilvánvalóan „páncélozás” is elérhető lesz. Bájos. Még a határozottan drága árazással sem lesz nehéz vásárlókat találnia Hennesseynek, mivel csak 50 Velociraptor 6x6 készül majd.

A 2017-es SEMA Show alkalmával más extrém járművek is bemutatkoztak, mint például az EarthRoamer XV-HD. A 4WS Ford F-750 karosszériájú lakóautó utastere leginkább egy luxuslakásra hajaz. Forrás: CarThrottle