Hennessey szörnyetege: Velociraptor 6x6

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A texasi tuner, Hennessey minden apró részletet felfedett a hatkerekű, 350 ezer dolláros Ford F-150-ről. Nem lesz olcsó, viszont csupán 50 darab készül belőle.

Egy 6x6-os pick-up meglehetősen őrülten hangzik. Ezek a szörnyek a legnagyobb és legkirályabb nagyfiús játékok, és Hennessey F-150 alapú ’VelociRaptor’ hatkerekűje az egyik legdurvább ezek között. A 2017-es SEMA Show után - melyen a listán "ínyenc fogásként" volt terítéken a jármű - Hennessey végre közzétett minden szaftos részletet, amire várt a nagyközönség.

Hennessey Velociraptor

Emlékeztetőül, az ára 349 ezer dollár, ami átszámítva kicsivel több mint 90 millió forint. Igen, ez rengeteg pénz. De még így is kevesebb, mint az 500 ezer dollár, amit a Mercedes akart az AMG G63 6x6-ért pár éve. Tehát mit kapsz 350 ezer dollárért, ha Hennessey életre kelt játékautójáról van szó?

Először is, érdemes benézni a motorháztető alá. Sajnos nincs üvöltő V8-as, hanem egy 3.5 literes V6 ’Ecoboost’ kapott helyet az eredeti F-150 Raptorból. De itt Hennessey feljavította a turbóját, adott neki egy elölre szerelt töltőlevegő hűtőt és egy módosított ECU-t. A monstrum teljesítménye így 605 lóerő 843 Nm nyomatékkal, így a 0-100-as gyorsulás nagyjából 5 másodperc alatt lehetséges, annak ellenére, hogy az átalakítás 300 kilogrammot rátett a járműre.

Hennessey Velociraptora igazi szörnyeteg

Mind a hat felni 20 colos és vaskos Toyo Open Country gumikba vannak csomagolva. A lengéscsillapítók a Foxtól jöttek, és igen, a három tengely mindegyike zárható. Vannak különféle opciók, mint az izmosabb Brembo fékek, amikkel még vagányabb, még nagyobbak a felnik és gumik, LED világítás és nem meghatározott beltéri extrák. Oh, és nyilvánvalóan „páncélozás” is elérhető lesz. Bájos.

Még a határozottan drága árazással sem lesz nehéz vásárlókat találnia Hennesseynek, mivel csak 50 Velociraptor 6x6 készül majd.

Hennessey, a texasi tuner mindent beleadott

A 2017-es SEMA Show alkalmával más extrém járművek is bemutatkoztak, mint például az EarthRoamer XV-HD. A 4WS Ford F-750 karosszériájú lakóautó utastere leginkább egy luxuslakásra hajaz.

Forrás: CarThrottle

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az átalakított Lotus Exige S V6 oldalról fotózva
2019. szeptember 09.
A V6-os Lotus Exige S volánja mögött minden megtett kilométer valódi öröm.
BMW
2020. január 23.
Alpina, ABT és Brabus is szerepel a feladványok között.

További hírek