A hírek szerint jön a kéziváltós Supra!

Közzétéve:
2020-07-29, 11:10

A Toyota sportautóját így igyekeznek kívánatosabbá tenni.

Ha megkérdeznék az összes, új Supra után vágyakozó autószeretőt, hogy milyen opciót adna az extralistához, valószínűleg a legtöbben a manuális váltóra szavaznának. Nem mintha a 8 sebességes automata olyan rossz lenne, de a kéziváltó azért mégiscsak más. Még a 2020-as év elején közölte a Toyota, hogy manuális váltóval szerelt változatokat is tesztelnek a Suprából. A japán Mag X beszámolója szerint azonban most már odáig jutott a dolog, hogy eldőlt a kérdés: lesz kéziváltós Supra a közeljövőben.

Toyota Supra

Nem ez lenne az első módosítás az új Supra kínálatában, hiszen a hathengeres csúcsmodell és a négyhengeres belépőszint bevezetése is hasonló érdeklődést váltott ki. A Toyota szemmel láthatóan nem akarja, hogy szürke legyen a kínálat, mi sem példázza ezt jobban, hogy most állítólag a kéziváltó bevezetését tervezik.

Toyota Supra

Egyelőre nincsenek pontos információk az új váltóról, azt viszont tudni lehet, hogy egy izmos, 500 lóerő feletti GRMN kivitel is tervben van. Ehhez az új M3 hathengeres motorját használják majd a tervek szerint, amellyel már a Porsche 718 Cayman nyakában lihegne a Supra. Most már csak a Toyota hivatalos bejelentése szükséges ahhoz, hogy biztossá váljon a kézi váltó érkezése.

Kapcsolódó írások

2018-as BMW X3 elölről
2019. október 10.
A 2018-as évtől szinte minden típus érintett, a Toyota Suprát is beleértve.
BMW i Hydrogen Next koncepció oldalról
2020. március 31.
A fejlesztésben a Toyota is részt vesz.

További hírek