2017. február 16. | 11:58

A Lucid Motors Air modelljét extrém környezetben tesztelték a fejlesztők - látványos promó videó is készült

A Tesla Model S egyik legkomolyabb vetélytársának nevezhető, a közel 1000 lóerős teljesítménnyel bíró Lucid Air villanyautó, amelynek hatótávját 650 km-re becsülik, ami szintén imponáló. A formát egyelőre jól elrejtették a fólia alatt, a beltérből is csak az egyedi üvegtető kelthet feltűnést. Az elektromos limuzin megjelenésének időpontja még nem ismert, de addig is…

Nemrég került fel egy meggyőző, Californiában készült promo videó az Air-ről. Igaz, San Francisco-ban vezetni is nagy élmény lehet, de Észak-Illinois havas útjain közlekedni még nagyobb extázis, megfűszerezve a csúszósság nyújtotta lehetőségekkel! Gyönyörű táj, hangtalanul keresztbe suhanó szedán tehát, a legújabb Lucid videóban:

A Lucid csapata az Alpha fejlesztésű prototípusát vitte a Minnesota-i tesztre, ahol a környezet megfelelő volt arra, hogy megvizsgálják az autó viselkedését extrém hidegben. A -28 C° minden elemét megviselte az autónak, lehetővé téve a fejlesztők számára, hogy az embert próbáló hidegben teszteljék a hajtásláncot, az akkumulátorokat, a karosszéria és a futómű viselkedését. A mérnökök, idejük nagy részét a fékrendszer és a jármű dinamikájának megfigyelésével töltötték, ezen felül elemezték a blokkolásgátlót, a kipörgésgátlót, és a stabilizáló rendszereket is, a kényelmes és stabil úttartás elérésének érdekében.

Hangsúly a vezetési élményen

A Lucid Air fejlett technológiákkal ellátott autó. A cég filozófiája az, hogy a vezetést segítő rendszerek mindig harmóniába legyenek a sofőrrel. A sofőrnek éreznie kell az autó minden egyes rezdülését, amik egészen a kerekektől indulnak és a pilóta ujjbegyeiben végződnek. Törekednek tehát arra, hogy a Lucid Air pontosan azt tegye, amit a vezető szeretne, és akkor, amikor ő akarja. Alig várja tehát a gyártó, hogy lenyűgözze a jövőbeni vásárlókat a felejthetetlen vezetési élménnyel.

Ajánlott cikkeink: