Hogyan alakítsd saját ízlésed szerint vacsi új McLaren Sennádat

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Kukkants be velem a McLaren Wokingi „customisation suit”, vagyis az egyedire alakító központjába.

Természetes, hogy földi halandóként nem potyog McLaren Senna a házad elé, és nem terem ott varázsütésre a garázsodban sem. Viszont ha van elég pénz lóvéra, pontosabban, ha van 214 röpke millió forintod, simán begurulhat ez a csoda autó az életedbe, ráadásul egy jó hírem is van: egy kis extra ráköltéssel már úgy jön le a szalagról, amilyennek csakis TE akarod.

A customisation suit teremben színválasztékot megtekintő ügyfél és a gyártó értékesítője

A McLaren egyedi változtatásokkal foglalkozó központjába való beséta érzetre kissé olyan, mint ha a Batbarlangba merészkednél be éppen. Mondom ezt azért, mert a bejutáshoz egyszerűen nincs szükséged semmire, egy kézsuhintással nyílnak a falak (igen a falak nem az ajtók). Nincs sem kilincs, sem gomb, sem ajtófogantyúk, csupán a magasfényű hófehér falak.

A szezám feltárulása után egy hatalmas szobában találod magad. Ismét hófehér, magasfényű környezet fogad, viszont falak helyett, a bútorok pompáznak fehérben, amelyeken számtalan autóalkatrészt és választható opciót találsz. Amint tovább haladsz a szobában, kiszúrja a szemed egy hatalmas kijelző, amelyen az általad megálmodott Senna verzió CGI (computer generated item) modelljét sasolhatod. És persze, természetesen, hogyne, a „the pièce de résistance” részen áll maga, a Senna, a McLaren legújabb hiperautója.

A McLaren customisation suit területén, a McLaren Sennában ülő ügyfél a belsőtér módosítások opcióit nézi át

Az Ayrton Senna után elnevezett autót a Genfi Autószalonon mutatták be 2018 márciusában, az Alapjáraton is olvashattál róla, így már ismerős lehet a modell számodra is. Az első 500 ügyfél júliusban veheti kézbe a kulcsokat és birtokba a hihetetlen sportautót. A McLaren, köszönetét kifejezvén a legelső vásárlók felé végtelenített módosítási lehetőségekkel kedveskedik.

Szabadon választható színek, akár csak elemekre vonatkozóan, szénszálas elemek, biztonsági övek szövetének egész sora és „push-to-drink”, azaz nyomd meg és igyál extra szénszálas pohárral kiegészítve (igen, komolyan, még poharat is adnak). A végső célja ezzel a McLarennek, (a további bődület pénzek elkérése mellett) hogy ne rohanjon két teljesen azonos McLaren Senna az utcán.

Az Autocar újságírói által megálmodott McLaren Senna első nézetből

„Mostanra már 150 ügyféllel találkoztunk itt, és jellemzően néhány órát töltöttek velünk itt a központban” – mondja Jamie Weir a McLaren Special Operations megbízott elnöke, aki nem mellesleg személyesen segíti az ügyfeleket ultimate series hiperautójuk egyedire szabásában. „A legtöbb ügyfél idelátogat a központba, hogy megtervezzük az autóját, de volt már rá példa, hogy mi utaztunk Japánba, Svájcba az USA területére és még egyéb helyekre is a világon.”

„Már mindent tudnak a leendő autójuk technikai specifikációiról. Ezért ezeknél a találkozóknál sokkal inkább arról szól, hogy az ügyfelek beüljenek az autóba és egyedi elképzeléseik támadjanak.”

„Nem kizárólag csak a már meglévő ügyfeleink kapják meg az esélyt, hogy McLaren Sennát vásároljanak. Ez egy jó út ahhoz, hogy új vásárlókat vonzunk be” – Mondja Weir. 70%-ban már meglévő ügyfelek a megrendelők, 30% pedig teljesen új ügyfél.

Hogy az ügyfeleknek könnyebb legyen, a McLaren 5 előre elkészített alaptémával várja a vásárlókat, de a határ tényleg a csillagos ég. A legnépszerűbb opció az ajtókon lévő üveg panelek feljebb vagy lejjebb mozgatása (1 731 000 Ft) a Bowers & Wilkins hangrendszer (1 904 000 Ft) amik nélkül mellesleg nincsenek hangszórók a Sennában – és a telemetry pack, azaz a távközlési rendszer (1 246 000 Ft).

Az Autocar újságírói által megálmodott McLaren Senna, hátsónézetből

Persze egy sor ingyen elérhető opció is rendelkezésre áll, amit azért egy ilyen drága autó esetében el is várhatsz bátran, például egy touring ülés, ami 45 mm extra helyet biztosít a csípődnél lévő ülésrészeken, három különböző felni színt és hővédős kipufogót is kérhetsz a Sennádra, INGYÉÉ! Valamint kérheted, hogy vegyék ki szépen a légkondit, hogy súlyt spórolj meg, de ezt még senki nem kérte, és a gyártó sem ajánlja meleg szívvel. Talán ha vérbeli sportautónak, versenyzésre álmodod meg a Sennádat, talán akkor nem kéne. Meg nekem. Mert utálom a klímát, de ez egy másik történet.

A legdrágább kérhető opció, ami 58 864 000 jó magyar forintba kerülne, az a teljes karbonszálas burkolat az egész autó testén. Alapból is vannak kikandikáló szénszálas részletek, például a szárnyak, az első koptató, a hátsó lökhárító és az oldalsó szoknyák, vagy küszöbök, hívd ahogy az neked jól esik. Viszont, ha az egész autót szeretnéd Batmobillá változtatni, kérhetsz teljesen karbon burkolatot, csak az már egy másik méretű labdával játszott meccs lesz.

Forrás:

További autós hírek

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

A paksi rendőrök a 6-os főút 87-es kilométerszelvényénél ellenőrizték a pótkocsis gépkocsikat és néhány óra alatt több túlsúlyos járműszerelvény vezetőjével szemben is intézkedtek....

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Árverésre bocsátják Ayrton Senna McLarenjét
2018. február 03.
Az a Senna által vezetett MP4-8 kerül “kalapács alá”, amellyel utoljára nyert a brazil legenda Monacói Nagydíjat.
McLaren Senna GTR, elölről fotózva
2018. november 07.
A McLaren Senna GTR tanulmányt a Genfi Autószalonon mutatták be, most pedig néhány technikai adatot is napvilágra hozott a wokingi gyártó.
 az eladó McLaren Senna szemből fotózva
2018. november 26.
Mindössze 11 km-rel eladó egy gyönyörű, fekete McLaren Senna