Nem ez az első eset, hogy a Warped Perception YouTube csatornán pici belső égésű motort lehet látni. Most azonban egy egészen érdekes projekt vette kezdetét, hiszen a videós két kompresszort is épít egy négyhengeres RC motorra. Vízsugaras vágást és hegesztést alkalmazva egy egyedi szívóoldalt alakít ki, valamint egyedi szíjtárcsákat készít a kompresszorokhoz. Természetesen a kipufogó leömlő sem maradhat el, valamint az üzemanyag-rendszert és a hűtést is beköti.

Elméletben az első kompresszor 10 Psi (0,69 bar), míg a második már 20 Psi (1,38 bar) töltés kialakítására képes, ami elég jónak mondható. A kisebb nehézségek leküzdése után üzemképes lett a rendszer, egy hőkamerával pedig azt is méri, hogy melyik alkatrész mennyire melegszik fel. A nagysebességű kamerával pedig szuperlassításban is megnézheted, hogy mi is történik.

A kísérlet vége az lett, hogy a rendszer túlmelegedett, a hűtésen tehát még dolgozni kell. A videós levonja a következtetéseket is, a 3 Psi (0,21 bar) számára nem volt kielégítő, ami egyébként ilyen pici rendszernél még így is elég menő. Mindenesetre nagyobb kompresszorokat szeretne alkalmazni a következő projektnél.

Ha érdekel, milyen egy kompresszoros Jaguar, nézd meg ezt a videót is!