Míg a nemrég megmutatott Scout-kivitel a terepes irányvonalat erősíti, addig a Sportline csomag szigorúbb, erőteljesebb megjelenést mutat. Többnyire optikai elemekből áll, nem nagyon nyúltak hozzá a technikához, hiszen ez optimális esetben nem a csúcsváltozatot fogja jelenteni a Karoq kínálatában.

Skoda Karoq Sportline piros színben, oldalról.

A külső elemeken itt-ott azért felfedezhetsz némi változást. Többek közt módosították az első lökhárítót, színezett üvegeket és nagyobb felniket kapott a Karoq. Elérhető hozzá 18 és 19 colos alufelni is. A beltérben a fekete szín dominál, a műszerfal, az ülések, a tetőkárpit és az oszlopok is fekete kárpitozást kaptak kontrasztos varrással. Rozsdamentes acél pedálok, háromküllős kormány és LED-es belső világítás is került még a Sportline kivitelbe.

Skoda Karoq Sportline piros színben, hátulról.

Azért mégsem csak optikai tuningról van szó, hiszen erősebb motort is kínálnak hozzá. Kérhető 2.0 literes turbós benzines 190 lóerővel, ami már egészen megközelíti az RS-szintet. Lesz még hozzá 1.5 literes TSI 150 lóerővel és 2.0 literes dízel a benzineshez hasonló teljesítményszinteken. Elérhető lesz összkerekes változatban is, motorizáltságtól függően hatfokozatú manuális vagy hétsebességes duplakuplungos automata váltóval.

Skoda Karoq Sportline beltere.

A Scout és a Sportline modell hivatalos bemutatója is a Párizsi Autószalonon lesz 2018 őszén. Ezzel a fiatalos, sportos csomaggal a Skoda megmutatta az irányvonalat, hogy nagyjából milyennek képzelhetjük el az RS verziót, ha egyáltalán készül majd ilyen. A Kodiaq SUV már megjelent vRS kivitelben, az viszont még egyelőre bizonytalan, hogy a Karoq is részesül-e majd ebben a kiváltságban.

A Sportline csomag egyébként a Volkswagen konszernen belül számos modellhez elérhető. A Skodánál a Kodiaqon kívül a Superb limuzin és kombi változatából is kapható a „morcosított” kiadás. Ez a kivitel azok számára lehet érdekes, akik nem akarnak egy RS kaliberű kemény sportosságú autót, de mégis ki szeretnének tűnni valamivel az alapmodellek tengeréből, néhány egyedi optikai elemmel és érdekes extrával.

Forrás: