Játékot csinálnak a Grand Tour sorozatból!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az Amazon bejelentése szerint a harmadik évad megjelenése után a sorozatból készülő játékot is bemutatják.

A hamar népszerűvé vált sorozat 2018 novemberében tér vissza a következő évaddal. Túl azon, hogy újabb őrültségeket visz véghez a Grand Tour műsorvezetői hármasa, a rajongóknak még egy oka van az ünneplésre: az Amazon Prime ugyanis bejelentette, hogy az új széria mellett egy játékot is bemutatnak The Grand Tour Game néven.

The Grand Tour Game

Két platformon teszik elérhetővé: PlayStation 4-en és Xbox One-on lehet majd nyomulni vele. A gyártó szerint egzotikus helyeken vezethetik majd a felhasználók a világ legérdekesebb járműveit, és részt vehetnek a sorozatban is szereplő extrém kihívásokban. A játék pontos felépítése és részletei még nem ismertek, de a sorozatot alapul véve érdekes darabnak ígérkezik.

A játék szorosan kapcsolódik a műsorhoz. Amikor egy új rész jelenik meg a Grand Tourból az Amazon Prime-on, akkor a játék soron következő „mini epizódját” is megjelentetik. A helyszínek és a járművek is azonosak lesznek, a sorozatból a játékba való adaptációt pedig minél zökkenőmentesebben szeretnék végrehajtani.

The Grand Tour Game játék egyik jelenete

A show jellegzetesen humoros hangulatát is szeretnék átültetni a játékba, ennek érdekében Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May több órányi párbeszédes hanganyagot vett fel. Az Amazon nem részletezte, pontosan mely autók kapnak majd szerepet benne, de a képek és a videó alapján egy-két jármű már látható. Olyan sportautók teszik gazdagabbá az élményt, mint a McLaren P1, a Porsche 918 Spyder vagy a Rimac One.

Nem csak a sorozatra alapozza a felhasználói élményt a gyártó, hiszen a négy játékosig bővíthető multiplayer mód is elérhető lesz hozzá. Kicsit a Mario Kartra hajazva lesznek benne „power-up”-ok, illetve a High Tea és a More Horsepowers speciális képességek dobják majd fel még jobban a játék hangulatát. Előbbivel például teáscsészék szórhatók a többi versenyző útjába, melyek szétszaggatják azok gumiabroncsait, az utóbbi pedig amolyan gyorsítóként funkcionál.

The Grand Tour Game pálya

„Ez egy videójáték, a főszerepben hármunkkal: Karambolossal, Lassúval és velem. Ha mindig is velünk akartál tartani az úton, ez lesz a legközvetlenebb élményed. Hacsak nem rabolod el James May-t és lopod el az arcát.”- nyilatkozta a tőle megszokott stílusban Jeremy Clarkson.

A Grand Tour az Egyesült Királyság második legtöbbet streamelt TV műsora, és szerte a világon több millió követője van. Az Amazon három évadra kötött szerződést a legendás hármassal, arról egyelőre nem tudni, lesz-e folytatása a dolognak.

Forrás:

Kapcsolódó írások

DiRT4 - Itt az előzetes gameplay videó!
2017. április 24.
A DiRT4 ralis videójáték többféle kiadásban is a megvásárolható lesz, a Codemasters játékát akár fémdobozban is megkaparinthatod
Halálos Iramban érkezik az új NFS Payback
2017. június 12.
Káprázatos grafika és részletes kidolgozás jellemzi a Need For Speed Payback-et, ráadásul a 2017-es játék bővelkedik a Halálos Iramban akciódús jeleneteiben
David Coulthard új könyve már kapható az Amazonon!
2018. július 07.
Nemrég jelent meg az Amazonon a Williams, McLaren és a Red Bull korábbi Forma-1-es pilótájának könyve.
Kell valami az autódba? Akkor nézz be az Amazon webáruházba!
2018. július 25.
Többszázezer autóalkatrész és autós kiegészítő érhető el az Amazonon!