Jön a Mercedes X osztály!

Frissítve:
2018-11-02, 16:09

Az utóbbi pár évben telítődött az SUV piac, mindenféle amorf változata megjelent a városi terepjáróknak.

Természetesen a Mercedes-Benz is kivette a részét az SUV őrületből, de az igazi német luxussal teletömött pickup egészen mostanáig váratott magára. Az új Merci az X osztály elnevezést kapta, ha így folytatják a német márka felemészti az egész ABC-t.

Mercedes Benz X

A hatalmas első hűtőrács remekül áll a pickupnak

A stuttgarti pickup a Nissan Navara NP300 alapjaira készül. Az autó elejét elég szépen kozmetikázták, viszont a hátulján letagadhatatlan a hasonlóság. A hasznos teher minimálisan csökkent a japán gyártó által megadott adatokhoz képest, jelen esetben 1.042 tonna. Várhatóan a terepképességek em romlanak nagy mértékben, viszont az X osztály alapesetben csak a hátsó kerekekre juttat vonóerőt. Összkerékhajtást rendelve mélyebben kell zsebbe nyúlni.

Ugyan a dízelbotrány a Mercedest is elérte, de egy pickuphoz főként a gázolajos erőforrás dukál. Megjelenéskor a 220d 2.3-as 160 lóerős motorja és a 250d 190 lóerős motorja lesz elérhető. Később érkezik a 350d egy 258 lóerős V6-os turbódízellel. Aki benzinesre vágyik, ne csüggedjen jön az X200, 165 lóerős benzinmotorral. Valószínűleg persze még ez a paletta is bővül a jövőben. Mi várjuk az X63 AMG-t.

Mercedes X classe

A vonalak szebben folynak, de az autó hátuljára már nem jutott elég fantázia

A melós pickup természetesen nem a Mercedes stílusa, ezért az új X három felszereltségi csomaggal lesz kapható. A legalapabb, elsősorban munkaeszköznek tervezett Pure, a középosztálynak szánt Progressive és a luxussal kecsegtető Power kivitel. Az utóbbi belseje a lehető legerősebb kontrasztot nyújtja egy sáros pickuphoz képest. Nyomonként azért érezhető a japán rokonság, az üres felületek nagyok és az infotainmentet csak odabiggyesztették a műszerfal közepére. 

Mercedes X classe

Nappabőr és fehér felületek keveréke egy Power csomagos X-ben

A bemutatón elmondták azt is, hogy sokat finomítanak a rugózáson, kényelmesebb lesz használni, mint japán testvérét. A terepszögek és a teherbírás is elmarad a kategória csúcsragadozóitól, de aki Mercedesre vágyik más miatt fogja megvenni.

A Mercedes-Benz novembertől kínálja majd, 11.5 millió forint körüli alapáron a felturbózott Navarát, de a Power kiadások 18 millió felett lesznek. 

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a
Facebookon! Köszönöm!

További autós hírek

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
2018. október 12.
A ’80-as évek szinte elpusztíthatatlan autója, ami ma is megállja a helyét