2017. július 20. | 11:48

Az utóbbi pár évben telítődött az SUV piac, mindenféle amorf változata megjelent a városi terepjáróknak.

Természetesen a Mercedes-Benz is kivette a részét az SUV őrületből, de az igazi német luxussal teletömött pickup egészen mostanáig váratott magára. Az új Merci az X osztály elnevezést kapta, ha így folytatják a német márka felemészti az egész ABC-t.
A hatalmas első hűtőrács remekül áll a pickupnak

A stuttgarti pickup a Nissan Navara NP300 alapjaira készül. Az autó elejét elég szépen kozmetikázták, viszont a hátulján letagadhatatlan a hasonlóság. A hasznos teher minimálisan csökkent a japán gyártó által megadott adatokhoz képest, jelen esetben 1.042 tonna. Várhatóan a terepképességek em romlanak nagy mértékben, viszont az X osztály alapesetben csak a hátsó kerekekre juttat vonóerőt. Összkerékhajtást rendelve mélyebben kell zsebbe nyúlni. Ugyan a dízelbotrány a Mercedest is elérte, de egy pickuphoz főként a gázolajos erőforrás dukál. Megjelenéskor a 220d 2.3-as 160 lóerős motorja és a 250d 190 lóerős motorja lesz elérhető. Később érkezik a 350d egy 258 lóerős V6-os turbódízellel. Aki benzinesre vágyik, ne csüggedjen jön az X200, 165 lóerős benzinmotorral. Valószínűleg persze még ez a paletta is bővül a jövőben. Mi várjuk az X63 AMG-t.
A vonalak szebben folynak, de az autó hátuljára már nem jutott elég fantázia

A melós pickup természetesen nem a Mercedes stílusa, ezért az új X három felszereltségi csomaggal lesz kapható. A legalapabb, elsősorban munkaeszköznek tervezett Pure, a középosztálynak szánt Progressive és a luxussal kecsegtető Power kivitel. Az utóbbi belseje a lehető legerősebb kontrasztot nyújtja egy sáros pickuphoz képest. Nyomonként azért érezhető a japán rokonság, az üres felületek nagyok és az infotainmentet csak odabiggyesztették a műszerfal közepére. 
Nappabőr és fehér felületek keveréke egy Power csomagos X-ben

A bemutatón elmondták azt is, hogy sokat finomítanak a rugózáson, kényelmesebb lesz használni, mint japán testvérét. A terepszögek és a teherbírás is elmarad a kategória csúcsragadozóitól, de aki Mercedesre vágyik más miatt fogja megvenni. A Mercedes-Benz novembertől kínálja majd, 11.5 millió forint körüli alapáron a felturbózott Navarát, de a Power kiadások 18 millió felett lesznek. 
Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!