Kiszivárgott a Volvo XC40! FOTÓK!

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Egy héttel a hivatalos bemutató előtt felkerült az internetre az XC40. A CMA platform szintén most mutatkozik be a Volvotól

A sors iróniája, hogy a videóanyagot a Volvo Magyarország rakta fel véletlenül az internetre idő előtt. A képanyagokból tisztán kiderül, a kompakt SUV az Audi Q2, Q3 és a BMW X1 közvetlen riválisa lesz.

Volvo Xc40 SUV

Követi a nagy XC-k vonalait, mégis friss

Az autó egyszerre vegyíti a konzervatív eleganciát, amit a Volvo eddig is remekül viselt néhány fiatalosabb, játékosabb vonallal. A rokonság az új XC60-nal és az XC90-nel tagadhatatlan, viszont pont kellően friss az új XC40. A lámpákról a jól ismert Thor kalapácsa ismét visszaköszön, minimális változással. A legdrasztikusabb újdonság talán a hátsó ablakoknál található ferde vonal a C oszlop irányába. A jármű a CMA platformra épül, amit frissen fejlesztett a svéd cég és a kínai tulajdonos. A fiatalos játékosságot a széles színkínálat viszi tovább, sőt ha igazán bevállalós vagy, kéttónusú fényezést is választhatsz majd. Biztosan érkezik egy "Lávanarancs" névre hallgató szín, érdekes lesz Volvokat ilyen különleges árnyalatokban látni. 

Volvo XC40

A hátsó vonal érdekes, de nem otromba az XC40 oldalán

Belül a nagy testvérek felépítését örökli, újszerű, de ízléses betétekkel és kidolgozottsággal. Itt is elérhetőek lesznek vibrálóbb, extrémebb színek a jól megszokott sterilebb paletta mellett. Az XC széria igazi erőssége a technológia és a biztonság. Nos, a legkisebb Volvo SUV-ba mindent belegyömöszölnek, amit csak lehet. Középen alapból 9"-os érintőkijelző található, kérésre ez 12"-ra növelhető. A mérete ellenére tágas utasteret és méretes, variálható csomagteret ígér a Volvo.

XC40 SUV

A farrész fest a legismerősebben

A vészfék asszisztens szériafelszereltség, míg a sávtartórendszer, útelhagyásgátló, keresztirányú forgalom figyelő, automata fékrendszer a feláras extrák között sorakoznak. Hoz újdonságot is a kompakt SUV, elsőként a márka történetében vezetéknélküli okostelefon töltést kínál a svéd gyártó.

Volvo XC40

A minőség terén nem hoz kompromisszumot a kisebb méret

A motorok terén többféle benzinmotor, hibrid és legalább egy dízel opció jöhet számításba. Ezen felül érkezik még egy szteroidokkal pumpált R széria. Valószínüleg nem lesz arcleszakítós, de mindenképp felrázza a visszafogott svéd hozzáállást.

 A Volvo XC40-ről további információ 2017. szeptember 21-én lesz elérhető.

Kapcsolódó írások

Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Játék! Ismerd fel a 10 SUV-ot hűtőrácsuk alapján!
2017. augusztus 19.
Legújabb kvízjátékunkban 10 SUV hűtőrácsáról készült fotót mutatunk. Tippeld meg, hogy melyik utcai terepjáróhoz tartoznak a képek!
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
Bentley Bentayga
2018. november 13.
A több mint 95 éve luxusautó-gyártással foglalkozó brit vállalat nagyjából két éve még úgy érezte, nem késő beszállnia a dízel buliba. Dízeles erőforrást fejlesztettek a Bentayga számára, ami mostanra kudarcot vallott.