Az autók mellett a gumiabroncsok is egyre nagyobb tempóban fejlődnek. A közelmúltban olvashattál a Nokian új fejlesztéséről az Alapjáraton, a finn vállalat ugyanis olyan négyévszakos gumikat fog gyártani, melyek akár 130 ezer kilométert is bírhatnak.

A vezető autógyártók számára adott a lehetőség, hogy a legmagasabb minőséget kínálják az abroncsok terén is. Az Audi beszállító partnere, a Hankook pedig különleges, új gumikat biztosít a téli száguldáshoz.

„A Hankook és az Audi között már régóta működő beszállítói kapcsolat van, különös tekintettel az RS modellekre. Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy egy hatalmas gyártónak szolgáltathatunk nyári és téli abroncsokat. A fejlesztések során kiemelt figyelmet fordítottunk a gumik ellenállóképességére, ami azt jelenti, hogy az új abroncsok vastagabb oldalfallal rendelkeznek, mint a sztenderd termékeink” - mondta Hyun Jun Cho, a gyári alkatrészek főosztály vezetője.

Ezt a nagyobb falvastagságot és tűrőképességet egy kétrétegű szerkezet, valamint aramidtartalmú keverékanyag használatával érték el, mely 60%-kal csökkenti a gumik gördülőkerületének akaratlan megnagyobbodását.

Hankook által gyártott gumi

Ezek az abroncsok ideálisan illeszkednek az RS Q8 igényeihez. A Hankook kitűnő fékezési teljesítményt és tapadást ígér, havas vagy esős körülmények között egyaránt. Ez jó hír egy olyan autó esetében, mely akár 300 km/órás tempóra is képes lehet.