Lehullt a lepel a legújabb Mazda 6-ról!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Mazda 6-os modelljének frissített verziója Los Angeles Motor Show alkalmával került bemutatásra. Első körben az észak-amerikai piacon lesz elérhető, ám 2018 második felében várhatóan már az Egyesült Királyságban is kapható lesz

Mazda 6

Ha kívülről szemléled, nem sok különbséget láthatsz az új és a már meglévő Mazda 6 modellek között. A szemközti hűtőrács kinézete új, hálószerű lett, valamint a fényszórókat is egy kicsit feljebb helyezték. A frissített Mazda 6 17-es és 19-es kerekekkel is kapható, és akár metálvörös árnyalatú fényezéssel is kérhető.

Ha megnézed az autó beljesét, találkozhatsz az új, 20 centiméteres infotainment képernyővel, míg a magas felszereltségű modellek egy 18 centiméteres digitális műszerfallal kaphatóak. A középkonzolon lévő gombokat egyszerűsítették és lekicsinyítették, mivel a ventilátorok feljebb kerültek.

Mazda 6

Az amerikai vásárlók a hagyományos szívó, vagy turbófeltöltős SkyACTIVE 2500 köbcentis, közvetlen befecskendezős négyhengeres motor közül választhatnak. Mindegyik változat egy hatsebességes manuális vagy CVT automata változattal jár együtt. Mindkét motor henger deaktiváló funkcióval rendelkezik az üzemanyag fogyasztás javítása érdekében: amikor 40 és 80 km/h között suhansz, a négyből csak két henger működik.

Kevésbé valószínű, hogy ezek a motorok elérhetőek lesznek az Egyesült Királyságban jövőre. A teljesítményt és a hatékonyságot leszámítva azonban a mostani 2.2-es dízel és 2.0-s benzines motor jobb, mint azok, amiket az Egyesült Királyságban élő vásárlók megkaphatnak.

Mazda 6

A Mazda az új 6-os karosszériáját is megerősítette és újraértelmezte a felfüggesztés geometriáját a menettulajdonságok és az agilitás javítása érdekében. A Mazda ACTIVSENSE biztonsági technológiája is elérhető az új modellen, beleértve egy radar által vezérelt automatikus sebességtartót (tempómat) és egy 360 fokos monitort.

A Mazda 6-os fogyasztói áráról egyelőre nincs információ, ám az biztos, hogy a minőséget meg kell fizetniük a vásárlóknak.

Forrás:

Autoexpress

Kapcsolódó írások

Mazda MX-5 szezonnyitó 2019
2019. április 05.
Több szempontból is fantasztikus, élményekkel teli hétvége volt a március utolsója, mely főként a kis játékos roadstereknek kedvezett
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
9 kvízkérdés a Mazdáról!
2018. március 04.
Mindent tudsz a Mazda történetéről? Képben vagy a jelenkori modellekkel is? Teszteld a tudásod 9 kvízkérdéssel!
Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen