csütörtök - 2022. October 06.
20 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megérkezett az Aston Martin DB11 Volante!

Az Aston Martin bemutatta az új DB11 Volante-t, ami mondhatni, hogy az angol cég új zászlóshajója lesz, melyet 2018-as év első negyedévében fognak bemutatni.

Megjelenése nagyon sportos, feszes, de mégis elegáns, kívánatos. Ki lehet jelenteni, hogy a mérnökök nagyszerű munkát végeztek, a klasszikus Aston Martin forma megtartása mellett, nehéz rá bármi negatívumot mondani. A kabrió ugyanazt a ragasztott alumínium szerkezetet kapja meg, amely a DB11 kupénál is megfigyelhető. Kizárólag 4,0 literes iker-turbós V8-as motorral lehet majd kapni és 510 lóerőt tud leadni, a V12-es Volante nem lesz elérhető. A teljesítményt a hátsó tengelyre táplálják, ami egy nyomatékvektor-szabályozású, részlegesen önzáró differenciálművel rendelkezik és egy nyolcsebességes váltóval.
Markáns és sportos megjelenésű az új Aston Martin

Az Aston Martin egy nyolc rétegből álló szövettetőt épített az autóra, szemben a keménytetővel, s több színben is kérhető. 15 másodperc alatt nyílik és csukódik, és 50 km/h sebességnél is elvégezhető a művelet. A tető szigetelése tökéletes, a gyártó rengeteg tesztet végzett rajta, kiállja az extrém hideget. A DB11 az Aston Martin legfrissebb futóművét használja, így 26 kilóval könnyebb, mint a DB9-es, ami jelentős különbségnek mondható. Összességében a DB11 Volante 57 kilóval könnyebb és 5%-kal merevebb, mint elődje, a DB9 Volante.
Az Aston Martin DB11 Volante oldalról is meggyőző...

A DB11 Volante gyorsulása nagyon meggyőző, 0-tól-100-ig, 4,1 másodperc alatt pörög fel, 160 km/h-hoz 8,8 másodpercre van szüksége, az autó végsebessége pedig 300 km/h. Az autó rendelkezik Sport, Sport+ és GT beállításokkal. A személyre szabhatóság új szintre emelkedett, körülbelül 70 féle beltér állítható össze a vásárló igényei szerint. Az Aston Martin kínál továbbá extra lehetőségeket: a 20 hüvelykes kerekek 7 különböző változata, négyféle színt lehet választani a féknyereghez, illetve 11 funkcionális lehetőség is szerepel a listán, úgy, mint, automatikus parkolás, Aston Martin esernyő, Bang & Olufsen hangrendszer és szellőztethető ülések.
Minőségi anyagok az új Aston Martin belterében

A kabrió négyszemélyes, bár a képek alapján úgy tűnik első látásra, hogy hátul nem lehet túl kellemes, főleg egy magas ember számára. Az alapfelszereltségben benne van az Alcantara tetőkárpit, az új tervezésű bőrajtók, a középkonzol betétek bőrbevonása, a fűthető ülések, az első és hátsó parkolóérzékelők, valamint a 360 fokos térhatású parkoló kamerák.
Aston Martin DB11 Volante: Letisztult, egyszerű vonalvezetés

A DB11 Volante csomagtere 20%-kal nagyobb, mint elődje a DB9-é. A fejlesztők valószínűleg a hátsóülések rovására megnagyobbították a csomagteret, két fő ideálisan tud bele pakolni. Forrás és fotók: TopGear

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!