Meglepetés az ünnepelttől - 30 éves az AC Schnitzer

Frissítve:
2018-09-22, 09:19

A 30. születésnapját ünnepli idén az AC Schnitzer, így minden szabványt félre téve, egy speciális ACL2S csomaggal készültek a BMW M240i számára.

A Genfi Autószalonon fog debütálni a modell, ami az AC Schnitzer kiváló minőségű konverzióját foglalja magába, fémjelezve a cég harminc éves munkáját. A gyári M240i 340 lóerőről 400-ra növekedett, 600 Nm nyomaték mellett, köszönhetően az új ECU-nak (Engine Control Unit: Motorvezérlő Egység), az új kipufogó rendszernek és légbeömlőknek. Továbbá, az AC Schnitzer csomagja tartalmaz egy állítható RS felfüggesztést, magasság- és nyomásállítási opciókkal.

AC Schnitzer - BMW 240i
AC Schnitzer - BMW 240i

A lényeg egyébként az AC Schnitzer speciális 10 darabos ACL2S karosszéria elemein van. Az új karosszéria elemek között található, egy carbon első légterelő, carbon oldalsó tükrök, új oldalsó elemek, hátsó spoiler, szénszálas szárny és carbon hátsó diffúzor, melynek célja, hogy szilárdan nyomja az autó fenekét a földhöz.  A szett tartalmaz még AC Schnitzer AC1-es könnyűfém keréktárcsákat, amik fekete vagy ezüst színben érhetőek el.

AC Schnitzer BMW 240i hátsó
AC Schnitzer BMW 240i  páros, domborodó új hátsó elemekkel

A beltérben is végeztek módosításokat, megjelent egy egyedi alumínium pedál szett, „One of Thirty” felirattal, háromküllős bőrkormány, színben passzoló varrással.

A teljes ACL2S szett, beleértve a szerelést és a regisztrációt, 11 millió forintnak megfelelő dollárba kóstál, nem tartalmazva az autó árát. Azzal együtt körülbelül 25 millió forintba kerül a párosítás. Drága mulatság ahhoz képest, hogy alig teszi erősebbé a rendszer az autót, mint a gyári BMW M2-t.

AC Schnitzer - BMW 240i évforduló
AC Schnitzer - BMW 240i - 30 darab kerül majd belőlük forgalomba

 

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
BMW 8-as sorozat AC Schnitzer-tuning
2019. június 03.
A BMW és MINI modellek modifikálására szakosodott AC Schnitzer megalkotta a vadonatúj 8-as sorozathoz tartozó tuningalkatrészek armadáját
Kezes E34 M5 az AC Schnitzertől
2018. április 01.
Több tragikus balesetet is okozott a Bugatti-motoros BMW E34 M5 a maga idejében. Az AC Schnitzer ezért kezelésbe vette, hogy akár az idősebbek is biztonságosan mehessenek el vele a piacra, vagy épp az unokákért oviba.