Megújul az A-osztály a Mercedesnél 2018-ra

Frissítve:
2018-11-02, 16:22

Hosszú volt az út, mire a designerek észbe kaptak, és elkezdtek értékelhető formát varázsolni az A-osztálynak, de végre jó nyomon vannak

Bárki bármit mond, az első-második generációs A-osztályú Mercedeseket egész egyszerűen nem tartom normális kinézetű autóknak. Valahol valaki kitalálta, hogy a buborékformát el lehet adni, és aztán egyre másra dőltek be az autógyártók, sokszor a jól bevált formákat erőszakolták meg (istenem, miért rontották el a Seat Toledot…).

Kellett 15 év a Mercedesnek, de végül ő is kijózanodott, és a W169 Mercedest már a (tényleg) szép W176-os követte, viszont itt az ideje, hogy a harmadik generációs A-Mercedes is átessen egy kis vérfrissítésen.

Új Mercedes A-osztály

Kémfotó az új A-osztályról, ami nem hagy kétséget afelől, hogy az elmúlt 20 évben jó irányba fejlődött a design (Forrás: autocar.co.uk)

A leendő új A-Mercedes minden tekintetben nagyobb lesz, nagyobb tengelytávolsággal, utas- és csomagtérrel fog rendelkezni, miközben az osztott hűtőrácsnak köszönhetően valamivel agresszívabb a megjelenése.

Az új A-osztály hosszabb, mint az elődei

Már a harmadik generáció is 68 centiméterrel volt hosszabb az elsőnél, na és ezt fejeli még meg 2018-ban érkező új A-osztály (Forrás: autocar.co.uk)

Azt már megszokhattuk, hogy elég széles skálán válogathatunk a négyhengeres benzin- illetve dízelmotorokból, ha az A-Klasse-ról van szó, ami viszont hiányzott eddig a palettáról, az a hibrid- illetve elektromos meghajtás, amivel (ha nem is azonnal) majd bővítenék a választható erőforrások listáját. Jelen állás szerint ugyanis csak a B-osztály EV-verziói rendelkeznek elektromos hajtással, és ha nem akarnak lemaradni a legújabb trendekről, erősíteniük kell ezen a téren.

Új Mercedes AMG A45

Formára jónak tűnik, és ennél csak jobb lesz, ha ez a szemet zavaró álcázómatrica se lesz rajta (Forrás: autocar.co.uk)

És ha már A-osztály, akkor a legerősebb változatot se hagyhatjuk ki, ugyanis az AMG A45 is erősebb lesz, 400 lóerő lesz várható a legkisebb AMG Mercedestől!

Ha leginkább párhuzamba szeretnénk állítani, akkor vetélytársként az 1-es BMW-t nevezhetnénk meg, amivel szemben az új A-osztály nagyobb és erősebb lesz. Kérdés, hogy a vásárlók a sportosságot, vagy a kényelmet fogják előnybe részesíteni.

Forrás:

Ajánlott bejegyzések:

További autós hírek

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Meglepő tartalomra hívta fel a figyelmünket olvasónk. Egy 14 éves kissrác (Matesz), állítása szerint magánterületen készít videókat a YouTube-ra “Tanuljatok velem autót vezetni”...

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
Mercedes-AMG Project One prototípus versenypályán
2018. szeptember 20.
Lencsevégre kapták a Mercedes-AMG Project One-t, álcázva egy angliai tesztpályán. Ha minden jól megy, rövidesen már közútra is felmerészkednek a szörnyeteggel!