Megújul az A-osztály a Mercedesnél 2018-ra

Frissítve:
2018-11-02, 16:22

Hosszú volt az út, mire a designerek észbe kaptak, és elkezdtek értékelhető formát varázsolni az A-osztálynak, de végre jó nyomon vannak

Bárki bármit mond, az első-második generációs A-osztályú Mercedeseket egész egyszerűen nem tartom normális kinézetű autóknak. Valahol valaki kitalálta, hogy a buborékformát el lehet adni, és aztán egyre másra dőltek be az autógyártók, sokszor a jól bevált formákat erőszakolták meg (istenem, miért rontották el a Seat Toledot…).

Kellett 15 év a Mercedesnek, de végül ő is kijózanodott, és a W169 Mercedest már a (tényleg) szép W176-os követte, viszont itt az ideje, hogy a harmadik generációs A-Mercedes is átessen egy kis vérfrissítésen.

Új Mercedes A-osztály

Kémfotó az új A-osztályról, ami nem hagy kétséget afelől, hogy az elmúlt 20 évben jó irányba fejlődött a design (Forrás: autocar.co.uk)

A leendő új A-Mercedes minden tekintetben nagyobb lesz, nagyobb tengelytávolsággal, utas- és csomagtérrel fog rendelkezni, miközben az osztott hűtőrácsnak köszönhetően valamivel agresszívabb a megjelenése.

Az új A-osztály hosszabb, mint az elődei

Már a harmadik generáció is 68 centiméterrel volt hosszabb az elsőnél, na és ezt fejeli még meg 2018-ban érkező új A-osztály (Forrás: autocar.co.uk)

Azt már megszokhattuk, hogy elég széles skálán válogathatunk a négyhengeres benzin- illetve dízelmotorokból, ha az A-Klasse-ról van szó, ami viszont hiányzott eddig a palettáról, az a hibrid- illetve elektromos meghajtás, amivel (ha nem is azonnal) majd bővítenék a választható erőforrások listáját. Jelen állás szerint ugyanis csak a B-osztály EV-verziói rendelkeznek elektromos hajtással, és ha nem akarnak lemaradni a legújabb trendekről, erősíteniük kell ezen a téren.

Új Mercedes AMG A45

Formára jónak tűnik, és ennél csak jobb lesz, ha ez a szemet zavaró álcázómatrica se lesz rajta (Forrás: autocar.co.uk)

És ha már A-osztály, akkor a legerősebb változatot se hagyhatjuk ki, ugyanis az AMG A45 is erősebb lesz, 400 lóerő lesz várható a legkisebb AMG Mercedestől!

Ha leginkább párhuzamba szeretnénk állítani, akkor vetélytársként az 1-es BMW-t nevezhetnénk meg, amivel szemben az új A-osztály nagyobb és erősebb lesz. Kérdés, hogy a vásárlók a sportosságot, vagy a kényelmet fogják előnybe részesíteni.

Forrás:

Ajánlott bejegyzések:

További autós hírek

Egy életveszélyes előzés végén ütközött érintőlegesen egy eddig ismeretlen jármű egy Seattal Egyházasrádóc közelében, pénteken hajnalban – írja a 112…

A parkolásvizsgálat 2020. január 23. és február 6. között zajlik, összesen két napig 6 órától 20 óráig.  Kőbányán, a Kőér…

Az utóbbi napok ködös időjárása nem kicsit nehezítette meg a közlekedést. Városon kívül még durvább volt a helyzet. Kaptunk ma…

Egy hét múlva, január 31-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópálya-matricák. Január 31-én 2,5 millió éves autópálya-matrica jár le,…

A Tamási és Szakály között történt balesetben súlyosan megsérült annak a teherautónak vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan…

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!
Mercedes-AMG Project One prototípus versenypályán
2018. szeptember 20.
Lencsevégre kapták a Mercedes-AMG Project One-t, álcázva egy angliai tesztpályán. Ha minden jól megy, rövidesen már közútra is felmerészkednek a szörnyeteggel!