péntek - 2022. december 09.
2 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Mercedes-AMG új modelljei morcosabbnak akarnak tűnni, nem is akárhogy

2019. december 02. | 15:52

Az Emotion Start elnevezésű funkció az összes új AMG modellnél alapvetően nyitott kipufogó szelepekkel magasabbra fordulatszámmal indítja az autót.

Az Emotion Start egy olyan opció, amely elérhető minden új Mercedes-AMG modellben, beleértve a videóban látható C63S-t is. Ez egy olyan indítási mód, amely nyitott kipufogó szelepekkel és kissé magasabb fordulatszámmal röffenti be a motort.

Az Emotion Start aktiválásához húzd vissza bármelyik váltó fülecskét, mielőtt megnyomod a Start/Stop gombot. Az alapfelszereltség részeként elérhető funkció tökéletes reggeli ébresztő lehet a szeretett vagy éppen nem kimondottan kedvelt szomszédnak. Illetve, arra is használható, hogy a piros lámpánál arcoskodó kemény legénnyel tudasd, hogy ezt inkább nem kéne, hiszen a motorháztető alatt egy precíz, kézzel készített blokk található, amely egyenesen Affalterbach-ban, a Mercedes székhelyén kelt életre.

Sajnos az indítás után nem sokkal el is csendesedik az autó, ha továbbra is bosszantani akarod a szomszédot, akkor a középkonzol jobb oldalán található kapcsoló megnyomásával tudod fenntartani a morcosságot. Bár ez a mozdulat számomra nagyon élet idegennek tűnik.

Valamint, az első pár alkalommal ez az indítás még szolgáltathat egy kevés adrenalint, viszont rendszeres használatnál már nem is tűnik annyira lendületesnek. A videóban látható C63S-ben egy V8-as található. Így magától értetődik, hogy menet közben csodálatos hangja van. Ám normál indításkor a motor 1800-as fordulatot ér el, ami nem túl hangzatos. Az Emotion Start esetében már egészen 2100-as fordulatig kúszik a mutató.

Ez ismét egy érdekes funkció, ami ugyan plusz, de semmi jótékony haszna nincs. (Bár ez az én véleményem.) Elég a dumából, nézd meg a videót erről a funkcióról aztán írd meg kommentben a véleményed:

Brutális gyalogos gázolás történt Vácon, a kamera mindent rögzített Karácsony Gergely: emberhiány nehezíti a hó eltakarítását

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!