A Porsche, a Boeing és az Aurora Flight Sciences, a Boeing leányvállalata, a Porsche Engineering Services és a Studio F.A. Porsche közösen fejleszt és tesztel egy teljesen elektromos függőlegesen felszálló és leszálló jármű prototípust, viszont nem olyan lesz mint egy helikopter.

A Porsche és a Boeing együttműködést írt alá, ennek okán felállítottak egy csapatot, amely a prémium városi légiforgalmi piac feltárásán munkálkodik. A csapat elemzi a prémium járműveket és azok használatát, ezen kívül más feladata is van az alakulatnak. 

A repülő autó gondolatával már egy ideje kacérkodik az emberiség. Valóban nagyon kecsegtetően hangzik a zsúfolt kereszteződések elkerülése, hiszen légvonalban mehetnénk dolgozni, iskolába vagy akárhová. Nem lenne többé órákig tartó forgalmi dugó az autópályákon. Azonban ezek elég felületes dolgok, ha mélyebbre ás az ember kiderül, hogy korántsem olyan egyszerű a helyzet.

A Porsche szerepvállalása a prémium városi légi mobilitási piacon, elég sznob lépésnek hangzik, viszont nagyon is jövőbe mutató. Ezt megerősíti a Porsche Consulting 2018-as tanulmánya, amely a piac növekedését vizsgálta 2025 után. A tanulmány többek között azt is megállapította, hogy a légi közlekedés gyorsabb és hatékonyabb a jelenlegi közlekedési formáknál.

A repülő autók legalább még fél évszázadig csupán vízió lehet. A vállalatok már korábban merész ígéreteket tettek a repülő autók jövőjéről, ezekből nem sok valósult meg. A járművek fejlesztése csupán egyetlen apró szeletkéje ennek az iparnak. Rendeletek, törvények, biztonsági előírások és bürokrácia alkotja az ipar tortájának többi részét. Ezeket pedig senki nem akarja még pedzegetni.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát: