Mi lesz ebből? A Porsche és a Boeing összefogott

Közzétéve:
2019-10-14, 15:37

Ebből a kooperációból végre születhet egy működőképes repülő autó.

A Porsche, a Boeing és az Aurora Flight Sciences, a Boeing leányvállalata, a Porsche Engineering Services és a Studio F.A. Porsche közösen fejleszt és tesztel egy teljesen elektromos függőlegesen felszálló és leszálló jármű prototípust, viszont nem olyan lesz mint egy helikopter.

A Porsche és a Boeing együttműködést írt alá, ennek okán felállítottak egy csapatot, amely a prémium városi légiforgalmi piac feltárásán munkálkodik. A csapat elemzi a prémium járműveket és azok használatát, ezen kívül más feladata is van az alakulatnak. 

A Porsche és a Boeing közös projektje egy hangárban

A repülő autó gondolatával már egy ideje kacérkodik az emberiség. Valóban nagyon kecsegtetően hangzik a zsúfolt kereszteződések elkerülése, hiszen légvonalban mehetnénk dolgozni, iskolába vagy akárhová. Nem lenne többé órákig tartó forgalmi dugó az autópályákon. Azonban ezek elég felületes dolgok, ha mélyebbre ás az ember kiderül, hogy korántsem olyan egyszerű a helyzet.

A Porsche szerepvállalása a prémium városi légi mobilitási piacon, elég sznob lépésnek hangzik, viszont nagyon is jövőbe mutató. Ezt megerősíti a Porsche Consulting 2018-as tanulmánya, amely a piac növekedését vizsgálta 2025 után. A tanulmány többek között azt is megállapította, hogy a légi közlekedés gyorsabb és hatékonyabb a jelenlegi közlekedési formáknál.

A Porsche és a Boeing prototípusának terve

A repülő autók legalább még fél évszázadig csupán vízió lehet. A vállalatok már korábban merész ígéreteket tettek a repülő autók jövőjéről, ezekből nem sok valósult meg. A járművek fejlesztése csupán egyetlen apró szeletkéje ennek az iparnak. Rendeletek, törvények, biztonsági előírások és bürokrácia alkotja az ipar tortájának többi részét. Ezeket pedig senki nem akarja még pedzegetni.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Forrás:

További autós hírek

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kedd este valaki fának csapódott egy A-osztályos Mercedes-Benzzel Csillebércnél, amely a MOL Limo flottájába tartozik. A sofőr a baleset után…

Kapcsolódó írások

1979 Porsche 935 F1 street legal, kék, oldalnézet, balról
2018. december 13.
A Porsche 935-ös modelljei a pályákon kívül tiltólistásak voltak. Kivéve azt az egy darabot, ami most eladásra kerül
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A 70-es évek 6 ikonikus sportautója
2017. november 10.
Mikrofonfrizurák, barkók, tömött bajszok, magas derekú trapéznadrágok, női és férfi kezeslábasok – a 70-es évekről sok borzasztó kép is bevillanhat. Az autóiparban viszont csodálatos modellek születtek ekkor.