A Microsoft segítségével fejlesztené önvezető autóit a Volkswagen

Közzétéve:
2021-02-12, 16:20

A Microsoft Azure használatával a német autógyártó tovább roboghat a jövő mobilitási megoldásai felé vezető úton.

A Microsoft felhőszolgáltatásának segítségével fejlesztheti önvezető technológiáját a Volkswagen. A Microsoft Azure használatával a német autógyártó a jövőben könnyebben és gyorsabban tudja majd feldolgozni azt a rengeteg adatot, melyet a járművek az utakon megtett kilométerek során összegyűjtenek. A hatalmas mértékű adatmennyiség számítógépes feldolgozása kulcsfontosságú, különösen a tanulási algoritmusok miatt, melyek lehetővé teszik az önvezető járművek működését.

„A Microsoft informatikai szakértelmét a mi fejlesztési tapasztalatainkkal ötvözve felgyorsíthatjuk a biztonságos és kényelmes mobilitás szolgáltatások piacra kerülését. A Volkswagen-csoport digitális közlekedési szolgáltatóvá válik, miközben folyamatosan szeretnénk növelni a szoftverfejlesztési hatékonyságunkat. A Microsofttal közösen hozzuk létre az önvezető platformunkat, a felhőszolgáltatásuk pedig segíti az összegyűjtött adatok feldolgozását” - fogalmazott Dirk Hilgenberg, a Volkswagen Car Software szervezetének vezérigazgatója.

Volkswagen modellek

A Volkswagen és a Microsoft együttműködése már 2018 óta tart. Az autógyártó Seattle-ben hozott létre egy önvezető technológiával foglalkozó csapatot, ahol a mérnökök a technológiai vállalat munkatársaival dolgozhatnak együtt. A fejlesztők célja, hogy az adatfeldogozási, tanulási és minden egyéb folyamat egy platformon menjen végbe. A Volkswagen abban bízik, hogy még idén az utakra kerülhet a gyártó önvezető, összekapcsolt tesztflottája.

„A Volkswagen-csoporttal való együttműködésünk ezennel szintet lépett. Felhőszolgáltatásunkkal segítjük munkájukat, hogy egy szoftver által irányított közlekedési szolgáltatóvá válhassank. A Microsoft Azure ereje, valamint számítógépes, adatfeldolgozási és mesterséges intelligenciára épülő tulajdonságainak segítségével a Volkswagen biztonságos és megbízható önvezető technológiát kínálhat a vásárlóinak” - tette hozzá Scott Guthrie, a Microsoft felhőszolgáltatásért és mesterséges intelligenciáért felelős alelnöke.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

További hírek