A Microsoft felhőszolgáltatásának segítségével fejlesztheti önvezető technológiáját a Volkswagen. A Microsoft Azure használatával a német autógyártó a jövőben könnyebben és gyorsabban tudja majd feldolgozni azt a rengeteg adatot, melyet a járművek az utakon megtett kilométerek során összegyűjtenek. A hatalmas mértékű adatmennyiség számítógépes feldolgozása kulcsfontosságú, különösen a tanulási algoritmusok miatt, melyek lehetővé teszik az önvezető járművek működését.

„A Microsoft informatikai szakértelmét a mi fejlesztési tapasztalatainkkal ötvözve felgyorsíthatjuk a biztonságos és kényelmes mobilitás szolgáltatások piacra kerülését. A Volkswagen-csoport digitális közlekedési szolgáltatóvá válik, miközben folyamatosan szeretnénk növelni a szoftverfejlesztési hatékonyságunkat. A Microsofttal közösen hozzuk létre az önvezető platformunkat, a felhőszolgáltatásuk pedig segíti az összegyűjtött adatok feldolgozását” - fogalmazott Dirk Hilgenberg, a Volkswagen Car Software szervezetének vezérigazgatója.

Volkswagen modellek

A Volkswagen és a Microsoft együttműködése már 2018 óta tart. Az autógyártó Seattle-ben hozott létre egy önvezető technológiával foglalkozó csapatot, ahol a mérnökök a technológiai vállalat munkatársaival dolgozhatnak együtt. A fejlesztők célja, hogy az adatfeldogozási, tanulási és minden egyéb folyamat egy platformon menjen végbe. A Volkswagen abban bízik, hogy még idén az utakra kerülhet a gyártó önvezető, összekapcsolt tesztflottája.

„A Volkswagen-csoporttal való együttműködésünk ezennel szintet lépett. Felhőszolgáltatásunkkal segítjük munkájukat, hogy egy szoftver által irányított közlekedési szolgáltatóvá válhassank. A Microsoft Azure ereje, valamint számítógépes, adatfeldolgozási és mesterséges intelligenciára épülő tulajdonságainak segítségével a Volkswagen biztonságos és megbízható önvezető technológiát kínálhat a vásárlóinak” - tette hozzá Scott Guthrie, a Microsoft felhőszolgáltatásért és mesterséges intelligenciáért felelős alelnöke.