Na most hol akar a leggyorsabb lenni a Tesla Model S?

Közzétéve:
2019-09-13, 13:49

A Laguna Seca versenypályán aratott körrekord után a Zöld Poklot is bevenné a Tesla Model S, ráadásul 7 üléssel!

Ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a Tesla a leggyorsabb szériagyártott 7 üléses autó címére pályázik a Nürburgring Nordschleifén. Erre Elon Musk Twitter bejegyzéséből lehet következtetni, aki furcsa módon és meghökkentő egyszerűséggel jelentette be, hogy a morcos kinézetű, hátsó légterelővel ellátott, sötétített ablakos P100D feliratot viselő Model S bizony egy hét üléses változat. Ezek szerint ennél kérhető extra a harmadik üléssor. Jelenleg a Skoda Kodiaq RS tartja a körrekordot a hétüléses autók között.

A Sabine Schmitz által vezetett iker-turbós erőforrással szerelt SUV 9:29,84-es időt ment a Nordschleifén. Ez messze van attól a 7:42 időtől, amelyet a Porsche Taycan futott a négyajtós EV-k kategóriájában a híres német pályán.

A Tesla Model S P100D oldalról fotózva a Nürburgringen

Valószínűleg a Tesla a jövő hét folyamán megpróbál beállítani egy új rekordot. Ugyanis szeptember 21-én rejtélyes okokból lesz egy 30 perces időrés, ami elegendő lehet a rekord felállításához. Az autó alatt már az új Plaid hajtáslánc lesz, amely három elektromotorral rendelkezik a szokásos kettő helyett. Ez elérhető lesz majd a Model S-hez, a Model X-hez és a második generációs Roadsterhez, viszont a Model 3 és Model Y esetében nem lesz opció.

A napokban egy Model S megdöntötte a Laguna Seca versenypálya körrekordját, amit korábban a Jaguar XE SV Project 8 tartott 1:37.54-nel. Ezt javította 1:36.555-ös időre Elon Musk elektromos autója. Erről a teljesítményről természetesen a cég YouTube oldalára fel is került egy videó:

További hírek