2018. szeptember 14. | 17:40

A városi közlekedésre tökéletesen alkalmas mini DS 3 után most megérkezett a kompakt méretű Crossback változat, a high-tech stílus ikonja!

Hol máshol születhetett volna meg a DS márkanév, ha nem a kifinomultság városában, Párizsban? A Citroëntől már teljes mértékben különálló vállalat igyekszik főként azokat az ügyfeleket megcélozni, akik a legújabb technológia és egyben a rendkívüli kényelem kedvelői. Talán nem is gondolnád, de a vadonatúj DS 3 Crossback ennél még jóval többet kínál!

Új fejezet nyílik a márka életében!

A DS Automobiles márka történetében új fejezet nyílik az új modellel, melyet a villamosítás fémjelez. Egyelőre maradnak a nagy teljesítményű, hatékony erőforrású modellek, melyek alatt az 1,6 literes, 155 lóerős legújabb változatú PureTech, mely egy EAT8 automata váltóval kooperál, valamint az 1,2 literes 130 és 100 lóerős benzines változatok értendők. Néhány hónappal ezelőtt egyébként a PureTech 130 motor sorban negyedjére nyerte el az Év motorja díjat.

A DS életében még nem érkezett el a pillanat, hogy lemondjon a dízel erőforrásokról, így már az autó piaci bevezetésétől kezdve kapható lesz egy 130 és egy 100 lóerős, Euro 6.2-es BlueHDi változat is!

2019 közepétől lesz megrendelhető az E-Tense változat, vagyis a tisztán elektromos DS 3 Crossback, melyben egy 50 kWh-s lítiumion-akkumulátor és egy 100 kW-os motor kap helyet. Valódi hatótávját 300 km-re saccolják a mérnökök.

A városi közlekedésre és hosszabb utakra egyaránt alkalmas vadonatúj DS 3 a személyre szabhatóság lehetőségét is magában hordozza az izgalmasabb ügyfelek számára: külsőleg tízféle keréktárcsa, tízféle karosszériaszín, köztük a DS X E-Tense álomautó Millenium kék szín, továbbá háromféle tetőszín közül lehet válogatni.

A legfontosabb részt az öt DS Inspiráció – DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli, DS Opera, és a „La Première” névre keresztelt, bevezető limitált széria jelenti. Ezek határozzák meg az autó belsejének stílusát, melyek segítségével az ügyfél megalkothatja a magának legideálisabb belteret, akárcsak egy új otthon tekintetében. „Art Leather” kivitelben szemcsézett bőr, Nappa bőr választható, gyöngyszem-öltéses vagy gyémánt mintás dísztűzés, emellett fonott mintás kárpit, Alcantara, illetve bőr bevonatú kormánykerék és kormányközép.

Innovatív, vezetést támogató rendszerek is vannak ám a Crossback-ben!

DS Drive Assist: vezetni, vagy vezetni hagyni, avagy az innovatív, vezetést segítő rendszer utat nyit a vállalat számára az önvezető autók irányába. A fedélzeti radarnak és kamerának köszönhetően a DS 3 CROSSBACK alkalmazkodik a közeledési feltételekhez. Automatikusan követi a vezető által választott menetpályát és automatikusan szabályozza az autó sebességét a biztonságos követési távolság betartása érdekében. A rendszert 180 km/h sebességig lehet használni az egyes országok jogszabályi előírásaitól függően, az irányítást a vezető bármikor vissza veheti az autó felett.

A magas szintű biztonság képviselője az Active Safety Brake új generációs vészfékező rendszer. Nappal, valamint éjszaka is figyeli a gépkocsi előtti területet, de emellett az ugyanazon forgalmi sávon belül közlekedő kerékpárosokat és főként a gyalogosokat is képes érzékelni. Ha az autó veszélyesen közel kerül az akadályhoz, a rendszer először vizuálisan, majd vizuális és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt.

Amennyiben a sofőr nem reagál a figyelmeztetésekre, működésbe lép az automata fékrendszer, mely sebességtől függően fékez a vezető helyett, hogy elkerüljön egy ütközést, illetve, hogy maximálisan lelassítsa a gépkocsit. A rendszer 5 km/h sebesség felett automatikusan működésbe lép és egészen 140 km/h-s sebességig működik. Vészfékezés esetén a sofőr a gázpedál megnyomásával bármikor vissza veheti az irányítást az autó felett.

A sokoldalú, 100%-ban high-tech, stílusos, magas technológiai tartalmú DS 3 CROSSBACK-et egy cél vezérli, mégpedig, hogy piacvezető legyen! Ezen a modellen keresztül kerül bevezetésre az új „Common Modular Platform”, mely többek közt lehetővé tette az elektromotor kínálatba helyezését a csomagtér térfogatának csökkentése nélkül.

DS Automobiles Magyarország sajtóközlemény