Nézd meg közelebbről a Mercedes Vision AVTR koncepciót - VIDEÓ

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-29, 07:38

Egy elképesztően futurisztikus gép, amely nem csak funkcióiban, de még erejében is nagyon ütős.

A Mercedes ezen koncepcióját az Avatar film ihlette, most pedig egy dán televíziós műsorvezető tesztelte a Daimler vezető tervezőivel. Az autót egyébként az Avatar készítőivel alkottak meg. Ennek azért is van jelentősége, mert az autót úgy tervezték, hogy közben különös figyelmet szenteltek az ember, a gép és a természet kapcsolatára. A Daimler tervezési vezetője élő organizmus-szerűnek nevezte és hozzátette, ez az autó egyesíti a különböző iparágakat úgy, hogy fenntartható anyagokat használ. Az autó ráadásul még a „rákmozgásra” is képes.

Mercedes-Benz Vision AVTR bemutatása négy képen

Kiemelik, hogy a belső térben a felhasználói élmény egészen különbözik a többi autótól és kormány helyett beszéddel, kézzel, vagyis a bőrével tudja irányítani a járművet a bent ülő. Kiemelték, hogy ebben az autóban nem egy géphez közeledik az ember, inkább mintha egy élő szervezethez. Éppen ezért vették ki a hagyományos kormányt. Helyette egy érintőfelület van bent, mely a rátett kézfej után akár a pulzust is tudja észlelni. Az egyik vezető elárulta, hogy úgy kezdték el az autó tervezését, hogy elsőként megnézték James Cameron filmjét, és abból vettek ötleteket.

Ha nem indulna el a videó, kattints és nézd meg a Youtube-on!

Az ülések is műbőrből vannak, amely tartalmaz újrahasznosított régi ruhákat, zacskókat és PET-palackokat. Érdekesség, hogy az autó hátulján 33 szinkronban mozgó szárnyacska van, amelyek a filmben lévő Pandora élőlényeinek légzésére hajaznak.

Mercedes-Benz Vision AVTR egy futurisztikus háttérben, féloldalról

A különleges Mercedes motorja is a környezetbarát vonalat erősíti. Akkumulátora egy 110 kWh-s, grafén alapú szerves technológiával készült, ami ráadásul 100%-ban újrahasznosítható. Emellett 15 percig tart, amíg eléri a teljes újratöltődési szintet, és egy töltéssel elmehet akár 700 km-t. A négy kerékhez négy villanymotor párosul, amelyekkel 470 lóerőt tud leadni az autó.

Ha érdekelnek a Mercedes modern elektromos autói, nézd meg ezt a bemutatót. Amennyiben a videó nem indulna el, ezen a linken tekintheted meg.

Kapcsolódó írások

Mercedes EQ B látványterv
2019. január 14.
A GLB kis hobbiterepjáró még 2019-ben bemutatkozik
2019. március 05.
A BMW, a Mercedes és az Audi is számos hibrid és elektromos hajtáslánccal szerelt modellt mutatott be a 2019-es Genfi Autószalonon. Megnéztük őket élőben!

További hírek