Old School vonalakat hoz el a Honda EV Concept

Közzétéve:
2017-09-15, 14:54

A régi JDM formák kedvelőinek kedveskedik a Honda új elektromos tanulmányautójával, ami végre elrugaszkodik a már ezerszer lerágott futurisztikus bullshittől

A Frankfurti Motor Shown bemutatott Urban EV Concept hírnöke a Honda elektromos jövőjének. Fontos tudni, hogy ez nem egy felesleges fantázia projekt, 2019-től érkezhet tömeggyártásba az Uerban EV, ezt maga Takahiro Hachigo CEO erősítette meg.

Honda Urban EV

Üdítően hat a régi-új forma az Urban EV-n

A bódé aprócska, tíz centivel kisebb a Jazznél. Ránézni pedig remek. Végre egy elektromos autó, ami autó akar maradni nem pedig egy űrsikló, vadászgép vagy fluxuskondenzátor. Régies, szögletes formák, kereklámpákra emlékeztető LED csíkok, egyszerű vonalak.  A sokküllős felnik szintén a 80-as 90-es éveket idézik, remekül harmonizálnak a formával, bár talán túlméretesek a bódé alá. Több helyről szidják, hogy az egyes Golf formaterv lett lemásolva. Azonban a kocka Civicek már 2 évvel korábban gurultak ki a japánok gyáraiból, innen nyerték az inspirációt. Európában Golfból van több, ezért azonosíthatják sokan azzal. A külsőn a legérdekesebb funkció a lámpák közötti kijelzők üzenetküldési felülete. A többi autósnak küldhetsz tanácsokat, információkat. Itt kap helyet a digitális embléma is, ami minden elektromos Hondán ezentúl így lesz megjelenítve. 

Honda Urban

A megvilágított embléma és az üzenetküldés csicsás lehet

A belső kontrasztos képet fest az ódivatú külsővel. Óriási kijelző terpeszkedik a műszerfal közepén, ami feltehetően finomodik a 2019-es megjelenésig. A tükrök hiánya is ezzel magyarázható, kamerák váltják fel a hagyományos visszapillantókat. Az üvegtető mérete is hatalmas, ezt is szűkebbre fogják szabni valószínűleg. Amúgy az utastér rendkívül letisztult, sőt, inkább nyers, ahogy az a tanulmányautóknál lenni szokott. Egy biztos, minimalista dizájnja újszerűen hat. Négy ember szállítására alkalmas az aprócska járgány, viszont nekik optimális kényelmet ígér a Honda.

Honda Urban EV

A tükrök helyetti kamerák újabb hibalehetőséget jelenthetnek, feleslegesnek érzem

Az akkumulátor kapacitásáról, illetve a teljesítményről nem esett szó. Az autó gyorstöltővel érkezik, a 300 kilométer fölötti hatótáv szinte biztosra vehető. Nem csak egy tanulmányautó ez, betekintés is a Honda jövőjébe. Készül még egy hálózat, ami a felhasználók szokásait is vizsgálja. Az Automated Network Assistant tanul a sofőr szokásaiból és tanácsokat ad a vezetéssel kapcsolatban, sőt, kielemezi a korábbi döntéseket is. A Honda Power Manager megújuló energiaforrásokat is kezel, mi több, akár a szolgáltató irányába tud visszaküldeni áramot. Talán a fejlettebb országokban ez működőképes lehet, nálunk azonban az ilyen elképzelhetetlen.

Honda Urban EV

Hátul is van "üzenőfal" itthon biztosan gyakori lesz az anyázás a Honda hátulján

Különleges dolgott tett le a Honda az asztalra, régiessége üdítően friss az elektromos kocsik kínálatában, kíváncsian várom a folytatást. 


Honda EV kijelző

Kapcsolódó írások

Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf
2018. január 19.
Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2018. november 02.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
Nissan Leaf Nismo 2018 – az izmosított elektromos
2018. július 21.
Az elektromos autó sportosabb változatát ebben a hónapban adják ki. Azoknak készül akik szeretik a sportos vonalat, de ugyanakkor környezettudatosak is!