Opel Corsa OPC, az igazi zsebrakéta

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Azt mondják a szépség belülről fakad, ez a kívül-belül módosított Corsa OPC azonban méltó példa arra, hogy rácáfoljon az idézetre!

Az autótuningolás kicsit olyan, mint a photoshopolás, viszont annyival egyszerűbb, hogy a járművek esetében nincsenek eltüntetendő tetoválások, pirszingek, sem bőrkiütések. Ha pedig már német autóról van szó, meg kell említeni a Corsa szintén német tulajdonosát is, Christian Theegartent, akinek autóját a világhírű, Németországban megrendezésre kerülő Opel Treffenen kapták lencsevégre. A találkozón közel 20 ezer Opel közül rendkívül sok újságíró figyelt fel erre a(z) (k)ékesen csillogó gyöngyszemre.

tuningolt Opel Corsa OPC hátulja

Christian 2010-ben vásárolta meg a Corsa OPC-t (angolosan a VXR-t) az akkori, vadonatúj állapotában. Nem tudom miféle elvetemült ötlet több köteg pénzt pakolni egy autó motorterébe, de Christian pontosan ezt csinálta! De nem holmi kamu pénzt, hanem valóságos dollárokat. Onnantól kezdve már nem volt állított fel határokat a tuningolást illetően, viszont abban biztos volt, hogy egy gondolat mentén viszi végig az építést, az pedig nem volt más, mint a „Változtass meg mindent és csináld rendesen!” című elképzelés.

Opel Corsa OPC erőforrás

A Corsa első kerekei fölött lévő kitüremkedés talán az első dolog, ami szembetűnő lehet, az oldalankénti 30 mm-es szélesítésre viszont szükség volt, miután a kisautó 19 colos Advance kerekeket, illetve légrugós felfüggesztésrendszert kapott. Az OPC ezenkívül egy egyedi hűtőráccsal és egy Nürburgring Edition elülső spoilerrel alakult át. Ami pedig a dolláros eljárást illeti, Christiannak annyira bejött a dolog, hogy igyekezett végigvinni a stílust az egész autó küllemén, de a belsejében is egyaránt!

tuningolt Opel Corsa OPC beltér

A tuningban már megszokott karbonszálas elemek helyett a Corsánál a bőrhatás került vezető szerepbe, és a tulaj ezzel az anyaggal szerette volna kiemelni illetve bevonni az autó egyes részeit, mint a hátsó diffúzort, a motorháztetőt, a külső visszapillantó tükrök házait és még a tanksapkát is.

Opel Corsa OPC bőrrel bevont hátsó diffúzor

Az OPC nem csak külsejével, de belsejével is hódít: a kabin minden apró zeg-zuga bőrrel van bevonva és akármerre kukkant az utas, az veszi őt körül. A kormánykerék, a lábszőnyegek, a műszerfal, a kesztyűtartó, a Recaro sportülések is mind-mind bőrrel készültek, azonban a tető belülről már kifinomultabb és egyedibb Porsche Alcantara bevonattal gazdagodott. Nagyszerű, prémium minőségű munkát végeztek a belsőben a szakemberek és meglepő, hogy még egy ilyen mini autóból is szinte ki lehet hozni az embernek kellő luxust.

Opel Corsa OPC Brembo fékkel

A hatalmas összegek mellett a motortérben még egy EDS intercooler, illetve egy Dbilas légszűrő is megtalálható. A brummogásért Friedrich Motorsport fejlesztésű kipufogók felelnek, az OPC megállását egy Fiat Punto Abarthról származó Brembo szett teszi magabiztossá. 

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság vezetője. A Hír Televízió birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja,…
Isteni szerencse, hogy ez a lengyel mentőautó nem szállított beteget. Vígjátékokban szokás elsütni a poént, amit Wrocławban vett fel egy…
Mindent megért neki az előzés, még a villamos sem számított. Taxis olvasónk is meglepődött a veszélyes manőveren, pedig ő aztán…
” Múlt héten történt az eset, amit a fedélzeti kamera is felvett. A 4-es úton vezettem Budapest irányába, amikor az…
Megszámolni sem tudjuk már, hány büntetőfékezős agyatlanról tettünk közzé már felvételt, de a mostani talán mindegyiken túltesz. Az ilyen manővert…

Kapcsolódó írások

Autobest 2020 díj döntős autói
2019. december 17.
Idén is kihirdették az Autobest 2020 díj döntős modelljei közül a befutót! Akik méretesebb SUV-re, crossoverre számítottak, azok különös meglepetésben részesültek.
Egy Beetle pick-up alapokon – V6-os bogár tuning
2018. szeptember 04.
Német bódé, amcsi alvázzal és motorral egy kanadai fanatikus keze nyomán.

További hírek