Opel Corsa OPC, az igazi zsebrakéta

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Azt mondják a szépség belülről fakad, ez a kívül-belül módosított Corsa OPC azonban méltó példa arra, hogy rácáfoljon az idézetre!

Az autótuningolás kicsit olyan, mint a photoshopolás, viszont annyival egyszerűbb, hogy a járművek esetében nincsenek eltüntetendő tetoválások, pirszingek, sem bőrkiütések. Ha pedig már német autóról van szó, meg kell említeni a Corsa szintén német tulajdonosát is, Christian Theegartent, akinek autóját a világhírű, Németországban megrendezésre kerülő Opel Treffenen kapták lencsevégre. A találkozón közel 20 ezer Opel közül rendkívül sok újságíró figyelt fel erre a(z) (k)ékesen csillogó gyöngyszemre.

tuningolt Opel Corsa OPC hátulja

Christian 2010-ben vásárolta meg a Corsa OPC-t (angolosan a VXR-t) az akkori, vadonatúj állapotában. Nem tudom miféle elvetemült ötlet több köteg pénzt pakolni egy autó motorterébe, de Christian pontosan ezt csinálta! De nem holmi kamu pénzt, hanem valóságos dollárokat. Onnantól kezdve már nem volt állított fel határokat a tuningolást illetően, viszont abban biztos volt, hogy egy gondolat mentén viszi végig az építést, az pedig nem volt más, mint a „Változtass meg mindent és csináld rendesen!” című elképzelés.

Opel Corsa OPC erőforrás

A Corsa első kerekei fölött lévő kitüremkedés talán az első dolog, ami szembetűnő lehet, az oldalankénti 30 mm-es szélesítésre viszont szükség volt, miután a kisautó 19 colos Advance kerekeket, illetve légrugós felfüggesztésrendszert kapott. Az OPC ezenkívül egy egyedi hűtőráccsal és egy Nürburgring Edition elülső spoilerrel alakult át. Ami pedig a dolláros eljárást illeti, Christiannak annyira bejött a dolog, hogy igyekezett végigvinni a stílust az egész autó küllemén, de a belsejében is egyaránt!

tuningolt Opel Corsa OPC beltér

A tuningban már megszokott karbonszálas elemek helyett a Corsánál a bőrhatás került vezető szerepbe, és a tulaj ezzel az anyaggal szerette volna kiemelni illetve bevonni az autó egyes részeit, mint a hátsó diffúzort, a motorháztetőt, a külső visszapillantó tükrök házait és még a tanksapkát is.

Opel Corsa OPC bőrrel bevont hátsó diffúzor

Az OPC nem csak külsejével, de belsejével is hódít: a kabin minden apró zeg-zuga bőrrel van bevonva és akármerre kukkant az utas, az veszi őt körül. A kormánykerék, a lábszőnyegek, a műszerfal, a kesztyűtartó, a Recaro sportülések is mind-mind bőrrel készültek, azonban a tető belülről már kifinomultabb és egyedibb Porsche Alcantara bevonattal gazdagodott. Nagyszerű, prémium minőségű munkát végeztek a belsőben a szakemberek és meglepő, hogy még egy ilyen mini autóból is szinte ki lehet hozni az embernek kellő luxust.

Opel Corsa OPC Brembo fékkel

A hatalmas összegek mellett a motortérben még egy EDS intercooler, illetve egy Dbilas légszűrő is megtalálható. A brummogásért Friedrich Motorsport fejlesztésű kipufogók felelnek, az OPC megállását egy Fiat Punto Abarthról származó Brembo szett teszi magabiztossá. 

Forrás:

Kapcsolódó írások

1977 Austin Mini 600 lóerővel
2019. július 13.
Hát tényleg nem! A 600 lóerősre tuningolt Austin Mini egészen más élményt nyújt, mint az eredeti 34 lovas verzió.
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
Top 8 tuning felni, amik nélkül értelmetlen az élet
2018. január 22.
Egy autót nem öltöztet jobban semmi, mint azok kerekei. Az öltöztetés királyainak listája pedig igencsak hosszas, de leszűrtem nektek nyolc márkát, amik a legelismertebbek a piacon akár történelmükkel, akár innovációikkal.
Micsoda Amazon – 1966-os tuningolt Volvo Amazon
2018. április 09.
A Volvo Amazon nem éppen az a megszokott tuning alap, amire számít az ember, mégis épülnek olyan darabok, amik lerobbanthatják az álladat.