7500 euróért, azaz 2,5 millió forintért a Porsche perszonalizációval foglalkozó divíziója a tulajdonos ujjlenyomatának hatalmas mását viszi fel a csomagtér ajtóra. Az opció csak Németországban érhető el és szabadalmaztatott módszerrel grafikus elemeket nyomtat közvetlenül a festett karosszériára. Később más "ügyfélspecifikus minták" is elérhetőek lesznek.

„Az egyéniség nagyon fontos a Porsche ügyfelei számára. Egyetlen formatervezés sem lehet személyesebb, mint a saját ujjlenyomat. A Porsche úttörő szerepet tölt be a személyre szabásban, és a partnerekkel közösen fejlesztette ki a közvetlen nyomtatási módszert. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy egy teljesen új termékkínálatot fejlesztettünk ki új technológiák alapján” – mondta Alexander Fabig, a Porsche testreszabási és klasszikus osztályának alelnöke.

A Porsche 911 elején a tulajdonos ujjlenyomatával

A közvetlen nyomtatás technológiának köszönhetően olyanok is megvalósíthatók, amelyek hagyományos módszerrel nem és ezen kívül mind kinézetében, mind érzésében jobb. Hasonlóan működik mint a tintasugaras nyomtató és a festéket automatikus nyomtatófejjel viszi fel, így megakadályozható a túl sok festék használata vagyis nem folyik meg. Az elemet eltávolítják és megfestik, majd átlátszó réteggel borítják mielőtt visszarakják.

A Porsche szerint az ügyfél biometrikus adatai nem használhatók fel jogosulatlan célokra.