A Porsche ujjlenyomattal teszi egyedivé a 911-et

Közzétéve:
2020-03-16, 10:24

A német gyártó igazán különleges módon teszi egyedivé a tulajdonosok sportkocsiját.

7500 euróért, azaz 2,5 millió forintért a Porsche perszonalizációval foglalkozó divíziója a tulajdonos ujjlenyomatának hatalmas mását viszi fel a csomagtér ajtóra. Az opció csak Németországban érhető el és szabadalmaztatott módszerrel grafikus elemeket nyomtat közvetlenül a festett karosszériára. Később más "ügyfélspecifikus minták" is elérhetőek lesznek.

„Az egyéniség nagyon fontos a Porsche ügyfelei számára. Egyetlen formatervezés sem lehet személyesebb, mint a saját ujjlenyomat. A Porsche úttörő szerepet tölt be a személyre szabásban, és a partnerekkel közösen fejlesztette ki a közvetlen nyomtatási módszert. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy egy teljesen új termékkínálatot fejlesztettünk ki új technológiák alapján” – mondta Alexander Fabig, a Porsche testreszabási és klasszikus osztályának alelnöke.

A Porsche 911 elején a tulajdonos ujjlenyomatával

A közvetlen nyomtatás technológiának köszönhetően olyanok is megvalósíthatók, amelyek hagyományos módszerrel nem és ezen kívül mind kinézetében, mind érzésében jobb. Hasonlóan működik mint a tintasugaras nyomtató és a festéket automatikus nyomtatófejjel viszi fel, így megakadályozható a túl sok festék használata vagyis nem folyik meg. Az elemet eltávolítják és megfestik, majd átlátszó réteggel borítják mielőtt visszarakják.

A Porsche szerint az ügyfél biometrikus adatai nem használhatók fel jogosulatlan célokra.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. december 29.
1978-ban a Lamborghini, BMW és az ItalDesign közösen megalkották a valaha volt egyik legjobb BMW-t, az M1-t. 1978 és ’81 között a versenypályákon hódított, ma a gyűjtők nélkülözhetetlen darabja.
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek