A Rolls-Royce Dawn Silver Bullet tisztelgés a 20-as évek roadsterei előtt

Közzétéve:
2020-03-16, 11:18

Csupán 50 darabot építenek ebből a gyűjtői példányból.

Kevés autógyártó fektet akkora hangsúlyt a különféle modellek korlátozott különkiadásaira, mint a Rolls-Royce. Most az új évtized kezdetén a luxusgyártó bejelentette a Dawn Silver Bullet kollekciót, amely a Dawn kabrió alapjaira épül és az 1920-as évek dekadenciája és a felelőtlensége ihlette.

A Dawn Silver Bullet kollekció csupán 50 darabot számlál majd és ahogy a neve is mutatja egyedi Brewster Ezüst fényezést kap. Az Aero Cowling (vagyis a két púp az ülések mögött) opcionálisan kérhető hozzá.

A Rolls-Royce Dawn Silver Bullet vázlata oldalról

A modell további egyedi külső díszei között szerepelnek a sötétített fényszórók és az első lökhárító sötét kiegészítője, amelynek színe erős kontrasztban van az ezüst festékkel. A rajzokon a felnik elég hangsúlyosak és ízlésesek. Nagyon kíváncsi vagyok a hivatalos képekre is, mivel sajnos ezeken a rajzokon kívül még nem mutattak semmit.

A gyönyörű kabin ötvözi a nosztalgikus vonásokat a modern anyagokkal, a kardánalagutat borító steppelt anyag hasonlít egy bőrdzsekire, míg a műszerfal karbonszálas díszítést kapott.

A Dawn Silver Bullet vázlata felülről

A Dawn Silver Bullet kollekció a Rolls-Royce különleges ezüst kiadásain, például a csodálatos Silver Ghost kollekción alapszik, amelyből mindössze 35 épült. Ennek a modellnek nem csak a megjelenése, de az értékesítése sem lesz szokványos, mivel állítólag néhány hűséges ügyfelet elvisz a gyártó egy túrára, hogy megérezzék milyen is ez a modell és beleszeressenek. Jelentkezni a gyártó Whispers nevű appján keresztül lehet.

A Rolls-Royce Dawn Silver Bullet egy plakáton hátulról

Mint általában, a Rolls-Royce most sem árulta el a vételárat, de mivel a normál modellé 350 ezer dollár körül mozog, így számítani lehet rá, hogy ez simán üti a 400 ezer dollárt, vagyis a 121 millió forintot.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!
BMW 507 Roadster
2019. december 09.
Az 507-esből mindössze 252 darab készült, ezek közül 2 Elvis Presleyé volt. A V8-as motorral szerelt exkluzív kabrió előállítása hatalmas pénzt emésztett fel!

További hírek