szombat - 2023. június 10.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Star Wars ihlette a világ első repülő motorkerékpárját

2023. március 11. | 04:24

A jármű a japán AERWINS vállalat munkája. A 228 lóerős Kawasaki motorral felszerelt eszköz 40 percig képes a levegőben maradni.

A japán AERWINS Technologies bemutatja a világ első repülő motorkerékpárját. A Star Wars filmekből merített inspiráció alapján készült jármű Japánban már kereskedelmi forgalomban van, az ígéretek szerint hamarosan az Egyesült Államokban is kapható lesz.

A 3,6 méter hosszú eszközt két középső forgórész tartja a levegőben, ezeket egy 228 lóerős Kawasaki motor hajtja. A jármű 40 percig képes a levegőben maradni, legmagasabb sebessége elérheti akár a 100 km/h-s értéket.

„Életre keltjük a tudományos-fantasztikus filmek világát. Képzelj el egy olyan világot, ahol az ember a levegő urává válik. Ez egészen biztosan egy szabadabb életet jelentene.

Engedd szabadjára a fantáziádat a közlekedéssel kapcsolatban, tapasztald meg a világot, ahogy eddig még soha. Légy részese a közlekedési eszközök úttörő megoldásának” – áll az XTURISMO repülő jármű hivatalos leírásában.

A gyártó szerint a motorkerékpárt katasztrófa sújtotta területeken elvégzett kutató- és mentőakciók során kiválóan lehet majd hasznosítani. A szabályozások szerint egyelőre csak kiépített versenypályák felett lehet vele repülni.

A jármű az Egyesült Államokban a 2022-es Detroiti Autószalonon mutatkozott be a nagyközönség előtt. A hírek szerint az XTURISMO kereskedelmi ára 550 ezer dollár lesz, ez átszámítva közel 200 millió forintnak felel meg.

Az AERWINS 2025-re szeretne előrukkolni egy kisebb méretű, elektromos modellel, melyhez a mostani ár tizedéért juthatnának hozzá a vásárlók.

Hobbiszerelőként tényleg nélkülözhetetlen az autódiagnosztikai eszköz? Launch diagnosztika bármi áron, tényleg megéri? Elege lett a nyugdíjas évekből: ismét versenyezni fog Kimi Räikkönen

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!