Szálcsiszolt arany színű felnik és miegymás - Ferrari 458 Italia, felturbózva!

Frissítve:
2018-09-18, 21:58

Azt hitted egy Ferrari nem lehet tündöklőbb tuning után, mint előtte?

Társszerző: Hajas Imelda

Őszintének lenni jelen esetben nem nehéz feladat, hiszen a Ferrari… az Ferrari. A 458 Italia, a korábbi F430-as utódja szintén egy már önmagában is klassz és hibátlan sportautó. Egy csoda, melyen ezúttal a Lux Motorwerks tuner csapata végzett ütős átalakításokat.

Ferrari 458 Italia Prior-Design karosszériával

A 458 Italia modellt 2009 és 2015 között gyártották, és eme nagyszerű és különleges autó gazdája eredetileg egy-két alapnak számító tuningeszközzel szerette volna felturbózni sportautójának külsejét, Stephen Stasiulewicz, a Lux Motorweks vezérigazgatója pedig ezzel ellentétben sokkal több lehetőséget látott a paripában! A tulajdonos mindössze egy első lökhárító cserét szeretett volna, de Stephen a teljes jármű átalakítást javasolta. Így lett végül a lököscseréből kipufogócsere, Prior-Design fejlesztésű karosszéria, kerékcsere és felfüggesztés alakítás, valamint teljes audiorendszer csere.

Ferrari 458 Italia hátulja

A lökhárítócsere egy szép, letisztult, de mégis extra hatást kölcsönzött a 458-nak, mindenféle erőltetés nélkül. Az autót rendkívül egyedivé varázsolták a rendelésre készült AlphaOne Wheels kerekek, melyek mindegyike szálcsiszolt, áttetsző arany színű. A NOVITEC-től kapott felfüggesztési rendszer lehetővé teszi, hogy alacsonyabb fekvése legyen a járgánynak, ezzel még agresszívabb helyzetbe téve a jószágot, teljesítménynövelő Armitryx kipufogói pedig a fenyegető morgás biztosítói. Erőforrását nem piszkálták, tehát maradt a Ferrari/Maseratti (F136) motorcsalád 4,499 köbcentis V8-as blokkja a maga 562 lóerejével.

A Ferrari 458 Italia tűzpiros, szénszálas belseje

Ami a belső változtatásokat illeti: tűzpiros ülések, szénszálas felületek, díszes, prémium minőségű elemek. Az audiórendszer frissítése a Pioneer AVIC-8200NEX multimédiás fejegységével, Morel Elate hangszórókkal, négy darab JL Audio 6,5 hüvelykes mélysugárzóval és Alpine erősítőkkel történt.

Stephen és a LUX Motorwerks tunerei gondoskodtak arról, hogy minden részlet tökéletes legyen, és pontosan ezért lett a Ferrari 458 Italia egy egyedi építmény. Az ügyfél maximálisan elégedett volt a végeredménnyel, minden változtatást imád az autón, de amit külön kiemelt, azok természetesen a méretes, csillogó, gördülő arany kerekek! Neked hogy tetszik?

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.

További hírek