Társszerző: Hajas Imelda

Őszintének lenni jelen esetben nem nehéz feladat, hiszen a Ferrari… az Ferrari. A 458 Italia, a korábbi F430-as utódja szintén egy már önmagában is klassz és hibátlan sportautó. Egy csoda, melyen ezúttal a Lux Motorwerks tuner csapata végzett ütős átalakításokat.

Ferrari 458 Italia Prior-Design karosszériával

A 458 Italia modellt 2009 és 2015 között gyártották, és eme nagyszerű és különleges autó gazdája eredetileg egy-két alapnak számító tuningeszközzel szerette volna felturbózni sportautójának külsejét, Stephen Stasiulewicz, a Lux Motorweks vezérigazgatója pedig ezzel ellentétben sokkal több lehetőséget látott a paripában! A tulajdonos mindössze egy első lökhárító cserét szeretett volna, de Stephen a teljes jármű átalakítást javasolta. Így lett végül a lököscseréből kipufogócsere, Prior-Design fejlesztésű karosszéria, kerékcsere és felfüggesztés alakítás, valamint teljes audiorendszer csere.

Ferrari 458 Italia hátulja

A lökhárítócsere egy szép, letisztult, de mégis extra hatást kölcsönzött a 458-nak, mindenféle erőltetés nélkül. Az autót rendkívül egyedivé varázsolták a rendelésre készült AlphaOne Wheels kerekek, melyek mindegyike szálcsiszolt, áttetsző arany színű. A NOVITEC-től kapott felfüggesztési rendszer lehetővé teszi, hogy alacsonyabb fekvése legyen a járgánynak, ezzel még agresszívabb helyzetbe téve a jószágot, teljesítménynövelő Armitryx kipufogói pedig a fenyegető morgás biztosítói. Erőforrását nem piszkálták, tehát maradt a Ferrari/Maseratti (F136) motorcsalád 4,499 köbcentis V8-as blokkja a maga 562 lóerejével.

A Ferrari 458 Italia tűzpiros, szénszálas belseje

Ami a belső változtatásokat illeti: tűzpiros ülések, szénszálas felületek, díszes, prémium minőségű elemek. Az audiórendszer frissítése a Pioneer AVIC-8200NEX multimédiás fejegységével, Morel Elate hangszórókkal, négy darab JL Audio 6,5 hüvelykes mélysugárzóval és Alpine erősítőkkel történt.

Stephen és a LUX Motorwerks tunerei gondoskodtak arról, hogy minden részlet tökéletes legyen, és pontosan ezért lett a Ferrari 458 Italia egy egyedi építmény. Az ügyfél maximálisan elégedett volt a végeredménnyel, minden változtatást imád az autón, de amit külön kiemelt, azok természetesen a méretes, csillogó, gördülő arany kerekek! Neked hogy tetszik?

Forrás: