Úgy tűnik, a bajorok rendszeresíteni fogják az évfordulókra készített, limitált darabok gyártását, ugyanis az M3 és az M5 modellek is kaptak már 30 éves fennállásuk után egy spéci, egyedi megjelenést kölcsönző csomagot. Most a 7-es BMW következett, amely idén ünnepli 40. születésnapját. A Frankfurti Autó Show-n, szeptemberben bemutatott változatból kétszáz darabot fognak gyártani, amik a vásárlók ízlése alapján, a Dingolfing-i gyárból gördülnek majd ki, itt kezdték el gyártani a 7-es sorozatot 1977-ben.

BMW 7 - Edition 40 Jahre

A színek terén a BMW két Individual árnyalatot kínál, amelyeket „különlegesen kidolgozott eljárással” állítottak elő, a Frozen Silver ezüstmetál és a Petrol Mica ásványkék-metál színek a 7-es sorozat hat generációján át alkalmazott diszkrét színvilágát ünneplik. Az M-es aerodinamikai csomag alapfelszereltségnek számít a Shadow Line sötétített karosszériaelemek és a 20 colos, V-küllődizájnú könnyűfém felnik mellett. A B-oszlopokon és küszöbökön található még egy-egy 40 Jahre logó, amik az exkluzivitást és az egyediséget hivatottak nyomatékosítani.

BMW 7 - Edition 40 Jahre

A válogatott anyagok és magas összeszerelési minőség mellett, a kényelmes ülések kiváló minőségű Merino bőrrel vannak borítva, Smoke White füstös fehér és Cohiba barna/ Black mélyfekete színkombinációkban gyönyörködhetünk a kontraszt-varrással készült elemek között. A kárpit színétől függően az utastér betétei zongora feketében vagy Smoke Brown barna eucalyptus fabetétek formájában pompáznak.

BMW 7 - Edition 40 Jahre

A BMW jövőbe mutató technológiája szénszálas-erősítésű műanyag, alumínium és magas szilárdságú acél összegyúrásából hozta létre a CarbonCore vázat, amivel egy 130 kilogrammal könnyebb és merevebb limuzint hoztak létre a bajorok. A hatodik generációval lépett elő a gesztusvezérlés, a Driving Experience Control Adaptive üzemmódja és a borulásgátló rendszerrel felszerelt Ecexutive Drive Pro futómű is, ráadásul ez volt az első olyan luxusszedán, amely lézertechnológiás első fényszórókkal is rendelhetővé vált.

BMW 7 - Edition 40 Jahre

Érdekes módon, a motorokat nem érte semmiféle változtatás, a jövőbeni tulajdonosok választhatnak a 6, 8 vagy 12 hengeres egységek közül amik vagy a szabványos, vagy a hosszított karosszériában bújnak majd meg. Az Edition 40 Jahre limitált szériás modell 2017 októberétől lesz megrendelhető, akár xDrive intelligens összkerékhajtással vagy BMW iPerformance plug-in hibrid hajtással.

BMW 7 - Edition 40 Jahre

Forrás:

CarThrottle

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!