Téli tesztelés alatt az új Audi A6! KÉMFOTÓK!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A következő A6-os követi a megszokott dizájnt, viszont elsöprő technológiai és beltéri újításokkal jön. A kémfotókon már egyértelműen szemrevételezhetők a változások.

A 2018-ra várt megjelenése előtt lassan lehullik a maszkolás az új A6-ról, és ezek az új kémfotók szolgálnak a legjobb képpel a cég következő generációs Mercedes E-osztály és az 5-ös BMW riválisáról.

A zord időjárási körülmények között lencsevégre kapott A6 végleges karosszériával és külső elemekkel rendelkezik. Egyértelműnek tűnik, hogy az autó eleje az inspirációt az A8-tól merítette az új, szélesebb és hatszög alakú hűtőráccsal. Hátul pedig az autó végleges lámpái kaptak már helyet.

Audi A6 hátulja

Mint mindig, az olyan kiegészítők, mint a quattro összkerékhajtás, illetve a praktikus Avant vagy Allroad variánsok természetesen elérhetőek lesznek.

A jelenlegi A6 közeledik a gyártási ideje végéhez, minden irányból kiszorítják az új stílusú modellek, mint a kisebb A4, az elegáns A5 és A5 Sportback, valamint a praktikus Q5 SUV. Amikor az új modell megérkezik, fel kell vennie a versenyt a felső-középkategória örökös tagjaival, mint a Mercedes E-osztály és az új BMW 5-ös széria.

Az A6 valóban új a szó minden értelmében, egy új alvázon nyugszik, tele van tömve új motorokkal és csúcstechnológiai kiegészítőkkel, mint a kettős érintőképernyő, ami miatt már nincsenek fizikai szabályozók.

Az új A6 dizájnja

Nagy változások várhatóak az új A6-os kinézetében. A teljesen új A8-as megérkezését követően az A6-os egyike az első Audiknak, amit az új dizájn főnök, March Lichte tervezett. A német márka várhatóan elmozdul a jelenlegi „matrjoska” irányzattól egy olyan irányba, ahol mindegyik modellnek saját egyéni identitása lesz. A képeken láthatod, hogyan nézhet majd ki, amikor végérvényesen lehullik a lepel.

Audi A6 téli teszt

Elöl megcsodálhatod az Audi frissített fényszóróit, lejjebb oldalt a kitüremkedő kerékíveket és erős gyűrődéseket. Hátulra várható egy fényes krómcsík is.

A praktikus Avant és robusztus A6 Allroad is a szedán alapjairól lesz elindítva. Az Avant nagyobb és praktikusabb lesz, mint a jelenlegi modell, egy meredekebb hátsó ablakkal és kevésbé szögletes kinézettel.

Audi A6 hátulja

Új Audi A6: Technológiai változások

Míg a megjelenésben történt változás inkább fejlődésnek mondható, nagy változások a beltér tekintetében várhatóak: az új kabin szerkezet gyökeresen eltér a jelenlegitől. A görgetős Audi MMI rendszer eltűnt – valójában minden szokásos gomb köddé vált, mivel a beltér kezelése kizárólag két, műszerfalba integrált képernyőn történik, kiegészítve az A8-as érintés visszajelzésével.

A már a 2014-es Los Angeles Motor Show-n bemutatkozó Prologue tanulmány egy vékonyan fátyolozott pillantás volt az A6 jövőbeli kinézetére. Vezetők korábban kijelentették, hogy a Prologue azután lett kifejlesztve, hogy az A6 projektet már befejezték, utalva a koncepció valószerű tervezési elemeire.

Audi A6 oldalról

Az A6 ugyanarra az MLB platformra épül, mint az A8, ezzel 100 kilogrammal csökkentve a tömegét. Ez azt jelenti, hogy egyike az első Audi modelleknek, amely 48-voltos elektromos rendszerrel és az SQ7-ből ismert elektromos turbófeltöltéssel rendelkezik. Az SUV-ban a teljesítmény növelése volt a cél, de vezetők korábban azt állították, hogy üzemanyag-hatékonyságra is lehet optimalizálni a rendszert. Valószínűleg egy 2.0 literes négyhengeres dízelmotornál lesz alkalmazva az elektromos turbó technika.

A 48-voltos elektromos rendszer számos új autonóm felszerelést fog nyújtani, eze előszőr az A8-ban lesznek majd láthatóak. Az Audi tervezett önvezető rendszere tartalmazni fog egy forgalmi dugóban használható robotpilótát. Ez az autóra bíz majd mindent, sebességet változtathat, illetve önmaga kormányozhat egészen 60 km/h-ig.

Az Audi A6 külseje kémfotókon

Az új Audi A6 motorválasztéka

Természetesen, a szokásos 2.0 dízelmotorok adják majd az A6 eladások nagyját, a négyhengeres turbós benzinesekkel és hathengeres dízelekkel. A takarékos, csak akkumulátoron 50 kilométeres hatótávra képes plug-in hibrid e-tron is bemutatásra fog kerülni. Valószínűleg az Audi eltörli a kézi váltós opciókat, így az A6-os csak hét- és nyolcsebességes duplakuplungos automatákkal lesz kapható.

Forrás: Auto Express

Címkék:

További autós hírek

Újabb elégedetlenségi hullám söpör végig a budapesti taxisokon. Ezúttal az Uber utódjaként emlegetett Bolt (korábbi nevén a Taxify) húzta ki a gyufát azzal,...

Igencsak parás dologgal szerzett egy kis extra bevételt és hírnevet egy Ohio államban működő autómosó – szúrta ki a hvg.hu Nemsokára itt a...

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?