csütörtök - 2023. szeptember 28.
25 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Tesla vezére a teljesen önvezető autók felé tör

2020. július 09. | 16:46

A kínai WAIC konferencián adott elő Elon Musk.

Az idei, Kínában tartott mesterséges intelligenciával foglalkozó technológiák konferenciáján újfent megszólalt Elon Musk, és felvázolta a Tesla önvezetés felé haladó projektjét, valamint kitért arra is, hogy milyen munka folyik a vállalat Sanghajban található üzemében.

Musk szerint az önvezetés rövidesen be fog gyűrűzni a mindennapokba. A Tesla nem titkolt célja, hogy mielőbb bemutassa teljesen önvezető rendszerét járműveiben, ahonnan már csak egy nagyobbacska lépés lenne az ötös szintű autonóm üzemmód (amikor a sofőr már nem tud belenyúlni a dolgokba kormány és pedálok hiányában).

Azt is hozzátette a Tesla vezére, hogy szerinte felbecsülhetetlen értékkel bírnak a „real time” adatok, amelyeket a járműveik a közlekedési szituációk során gyűjtenek. Ezeket ugyanis a szimulációs programokkal nem lehet elég életszerűen pótolni. Ki is fejlesztették a saját rendszerüket, amely a Dojo szisztémával együtt egy tanulékony számítógépet működtet.

„Szerintem már nem választ el legyőzhetetlen akadály az ötös szintű önvezetés elérésétől. Van sok apróbb probléma, amelyeket egyesével le kell gyűrni, és utána már csak hatékonyan kell működtetni a rendszert. Ilyenkor a forgalmi helyzetek döntő többségét tudjuk majd kezelni. Ekkor jön egy újabb, addig nem ismert probléma, amit szintén meg kell oldani. Éppen ezért kell a valóságban is tesztelni ezeket, nem csak szimuláción” – mondta Musk.

A WAIC konferencián arról is beszélt a Tesla vezetője, hogy a Sanghajban működő üzemük teljes kapacitással készíti a Model 3 és Model Y járműveket, amelyek a kínai piacon is rendkívül kelendőek.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Leleplezték a Lamborghini új modelljét Lopott autót tört össze a lopott autóval menekülő férfi

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!