Az első repülő autó szabadalom egészen 1901-re nyúlik vissza, amikor is Joel Trout Rice több dokumentummal is alátámasztotta, hogy néhány új és hasznos fejlesztéssel újfajta repülő alkalmatosság hozható létre. Teljesen pontos és világos leírásának köszönhetően remek alapot szolgáltatott a szakemberek számára.

Az emberiség azóta is ügyködik, hogy optimalizálja a repülő autó koncepcióját és végül azt valósággá és tömegek számára elérhetővé tegye. Számos vállalat szerepet vállalt már ebben a projektben és a közelmúltban a Hyundai lett az első gyártó, amely saját repülő autó osztályt hívott életre.

A LeaseFetcher úgy döntött, hogy ezzel a nyolc renderelt képpel tiszteleg az összes autótervező előtt akik a felhők közt járnak, mindezt az eredeti szabadalmak életre keltésével.

Az összeállítás Henry J. Snook 1912-es elképzelésével kezdődik, amely két hatalmas dugóhúzóra emlékeztető csavarral rendelkezik.

Henry J Snook 1912-es repülő autó szabadalma

A következő rajzon Bruce L. Beals Jr. 1939-es repülő autója látható, amely szokványosabb kialakítású.

Bruce L Beals Jr 1939-es repülő autója

1959-ben Einarsson Einar szabadalma futurisztikusra sikerült, ugyanis közúti és légi járműként is lehetett használni. Ezt különböző mozgatható alkatrészekkel tette lehetővé.

Einarsson Einar 1959-es futurisztikus szabadalma

Itt egy nagyobb kihagyás után már egyből 1996 következik, amikor is Jung-Do Kee repülő masináját regisztrálták. A koreai tervező szárnyakkal és propellerrel látta el a Renault R5-öt.

Egy szokványosabb repülő autó szabadalom 1996-ból

A Bradford Sorensen féle elképzelés kimondottan radikális és szokatlan volt 2001-ben. Őszintén szólva nem is tudom hova tenni ezt. Első ránézés után megmondom, hogy ez életképtelen megoldás. Ebben az évben egy másik szokatlan koncepció is napvilágot látott, amely "mozgó szárnyakkal" képzelte el a jövő repülő autóját.

Bradford Sorensen 2001-es elképzelése

A szárnyakkal felvértezett kisbusz elég szokatlan elképzelés

A 2003-ban született és szabadalmaztatott inspiráció Larry D. Long nevéhez fűződik, ez több vízszintes és függőleges légcsavarral vértezett fel egy hagyományos autót. Ez még a Star Warsban is megállná a helyét.

Larry D Long 2003-as, futurisztikus szabadalma

13 évvel később Akash Girendra Barot négy különálló hajtóművel mutatta be koncepcióját, amely talán a leg életszerűbb az összes közül.

Akash Girendra Barot 2016-os életszerű koncepciója

Mindenki döntse el, hogy mennyi létjogosultsága van ezeknek, mindenesetre elég vicces volt ezeket látni.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!