2019. október 25. | 14:34

Én személy szerint nagyon élném ezt az utcai versenyautót.

A 2019-es Tokió Autószalon tartogatott néhány nagyszerű és izgalmas premiert, például az új Honda Jazz, a Subaru Levorg prototípus és a Mitsubishi Super Height K-Wagon is itt debütált először.

A Toyota szintén itt rántotta le a leplet a jövőre gyártásba kerülő elektromos járművéről. Ez volt a cég egyetlen olyan modellje, amely belátható időn belül az utakra kerül. Ezen felül pedig számos meghökkentő prototípussal rukkoltak elő. Többek közt a Toyota e-Racerrel, amely egy sci-fi fantasy versenyautó. Kíváncsian várom melyik filmben tűnik majd fel.

Noha ez inkább egy hagyományos sportautónak tűnhet abban az értelemben, hogy négy kerékkel és kormánnyal is rendelkezik, az ötlet nagyon más. A speciális digitális szemüveggel eljuthat a világ bármelyik versenypályájára, hogy élvezhesse a versenyzés valódi élményét, testre szabhatja az üléseket mint egy igazi pályára szánt autóban. Egyetlen szépséghibája van a dolognak, hogy csupán virtuálisan.

"Ha megvizsgáljuk a mobilitás megosztott formáit, például az e-palettát, amik a közösségé, az egyének tulajdonában pedig az e-Racerhez hasonló közlekedési eszközök lehetnek majd. Azt mondanám, hogy ez azt jelenti, hogy a jövőbeli mobilitási társadalmunk olyan társadalom lesz, amelyben mind a két közlekedési forma meg tud lenni egymás mellett" - magyarázta a Toyota elnöke, Akio Toyoda a tanulmány bemutatása során.