Új belépőszintű motorok a Mercedestől

Frissítve:
2018-11-02, 16:11

Ha már megújul a Mercedes A-osztály, szélesítik a motorválasztékot a CLA, GLA és B-osztályhoz is, mostantól kisebb motorral is lehet majd kapni őket

A Mercedes-Benz új belépőszintű motorokat mutat be, az 1.2-es illetve az 1.4-es motor közvetlen befecskendezéses lesz. Az új motorokkal azt kívánja elérni a gyártó, hogy kevesebb károsanyagot bocsássanak ki az autóik, valamint kedvezőbb legyen a fogyasztás is.

Új belépőszintű motorok a Mercedes-Benztől

Leghamarabb az A-osztályban fognak debütálni az új motorok, hogy aztán szép lassan a többi kisebb Mercedesben is helyet foglaljanak

Az új négyhengeres motorok először a megújult, negyedik generációs A-osztályban kapnak majd helyet, amit 2018 második negyedévében kíván elkezdeni forgalmazni a Mercedes. Az A-osztály után a Mercedes többi kisebb modelljébe is beépítésre kerülnek, így a B-osztályú Mercit, CLA-t vagy GLA-t is lehet majd a kisebb motorokkal vásárolni.

De hogy mennyire széleskörűen kívánja felhasználni az új motorokat a Mercedes-Benz, jó fokmérője annak, hogy az olyan, egyelőre csak tervek szintjén létező autóikba is el tudják majd képzelni, mint a szedán A-osztály, vagy a BMW X1-es riválisának szánt SUV-jukba is beépítenék. Utóbbinak egyelőre nincs hivatalos neve, de nagy valószínűséggel GLB lesz.

Az új motorokat a Mercedes-Benz anyavállalatával, a Daimlerrel, valamint a Renault-Nissan csoporttal közösen fejlesztették ki, kizárólag a kisebb modellek meghajtására, így a nagyobbakban még hibrid meghajtás mellett sem várható, hogy beszerelik.

Új belépőszintű motorok a Mercedes-Benztől

Tudom, hogy 1-2 turbó ma már szinte gyógyír mindenre, azért mégse gondolnám, hogy egy CLA Shooting Brake mellé ideális választás lenne a kis motor

Az új 1.2-es és 1.4-es négyhengeres motorok legelőször az új A-osztályban lesznek megvásárolhatóak, ahol a korábbi M274-es, de azóta fejlesztett és emiatt új nevet kapó M260-as motorok kisebb testvéreiként. Az M260-as motorok sem mondhatók nagynak, alig 1.6 és 2.0 literesek, de ezek képezik az M133-as motor alapját is, ami viszont 400 LE-s és olyan modellekben kapott helyet, mint az A 45, CLA 45 vagy a GLA 45 4Matic.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Kapcsolódó írások

Az új Maybach fényszórók képeket vetítenek az útra
2018. március 09.
Nem kevesebb, mint kétmillió pixeles alakzatokat tud az útra vetíteni az új Mercedes Maybach S-osztály. Nagyszerű kiegészítő vagy inkább teljesen szükségtelen?
2019 Mercedes-Benz E300e oldalról
2018. december 05.
Hivatalosan is megérkeztek a Mercedes-Benz E300e specifikációi és ára, olcsó az nem lesz, gyors viszont igen!
Mercedes-Benz A45 AMG
2018. december 27.
A videó ugyan nem árul el sok mindent a Mercedes-Benz agresszív hatchbackjéről, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy rendkívül ütősre sikeredett! Az autó is!
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.