A Mercedes-Benz új belépőszintű motorokat mutat be, az 1.2-es illetve az 1.4-es motor közvetlen befecskendezéses lesz. Az új motorokkal azt kívánja elérni a gyártó, hogy kevesebb károsanyagot bocsássanak ki az autóik, valamint kedvezőbb legyen a fogyasztás is.


Leghamarabb az A-osztályban fognak debütálni az új motorok, hogy aztán szép lassan a többi kisebb Mercedesben is helyet foglaljanak

Az új négyhengeres motorok először a megújult, negyedik generációs A-osztályban kapnak majd helyet, amit 2018 második negyedévében kíván elkezdeni forgalmazni a Mercedes. Az A-osztály után a Mercedes többi kisebb modelljébe is beépítésre kerülnek, így a B-osztályú Mercit, CLA-t vagy GLA-t is lehet majd a kisebb motorokkal vásárolni.

De hogy mennyire széleskörűen kívánja felhasználni az új motorokat a Mercedes-Benz, jó fokmérője annak, hogy az olyan, egyelőre csak tervek szintjén létező autóikba is el tudják majd képzelni, mint a szedán A-osztály, vagy a BMW X1-es riválisának szánt SUV-jukba is beépítenék. Utóbbinak egyelőre nincs hivatalos neve, de nagy valószínűséggel GLB lesz.

Az új motorokat a Mercedes-Benz anyavállalatával, a Daimlerrel, valamint a Renault-Nissan csoporttal közösen fejlesztették ki, kizárólag a kisebb modellek meghajtására, így a nagyobbakban még hibrid meghajtás mellett sem várható, hogy beszerelik.


Tudom, hogy 1-2 turbó ma már szinte gyógyír mindenre, azért mégse gondolnám, hogy egy CLA Shooting Brake mellé ideális választás lenne a kis motor

Az új 1.2-es és 1.4-es négyhengeres motorok legelőször az új A-osztályban lesznek megvásárolhatóak, ahol a korábbi M274-es, de azóta fejlesztett és emiatt új nevet kapó M260-as motorok kisebb testvéreiként. Az M260-as motorok sem mondhatók nagynak, alig 1.6 és 2.0 literesek, de ezek képezik az M133-as motor alapját is, ami viszont 400 LE-s és olyan modellekben kapott helyet, mint az A 45, CLA 45 vagy a GLA 45 4Matic.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!