Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Veszélyben a pizzafutárok munkája – hamarosan jöhetnek az önvezető pizzaszállító autók

2018. január 24. | 08:34

A Toyota olyan forradalmi önvezető járművet mutatott be, mely egy napon akár házhoz is viheti neked a pizzát, de e mellett más funkciók betöltésére is képes lehet.

Társszerző: Hajdu Balázs

A japán autógyár a Las Vegasban megrendezett, főként elektronikai kütyüket felsorakoztató bemutatón leplezte le az e-Palette Concept fantázianévre hallgató járművet. Ezzel egy időben egy nagyszabású, elektromos autókra vonatkozó együttműködést is bejelentettek a japánok, melynek résztvevői az Amazon, a DiDi, a Mazda, az Uber, és igen, a Pizza Hut is részese a megállapodásnak. Az e-Palette különböző méretekben, négytől hét méterig terjedő hosszúsággal lesz elérhető, mely a Toyota szerint végtelen rugalmasságot jelent a belső tér tekintetében. Üresen is hagyhatod, hogy bútorszállításra használd, néhány ülést betéve akár személyszállításra is alkalmas lehet, illetve akár pizzát is lehet vele kiszállítani. Az a kép, hogy az autó útközben képes pizzákat sütni nem tűnik annyira a valóságtól elrugaszkodottnak. A mai világban már bármi elképzelhető, és annak az ellenkezője is - elég csak arra gondolni, amikor az Audi rizsfőző szettet épített egy A8-asba.

Gondolj bele! Ha pizzát rendelsz, akkor nem is találkozol futárral, egy önjáró autó fogja kihozni a vacsorádat... Meglehetősen futurisztikusan hangzik. Mielőtt a jövőt már lelki szemeid előtt látnád, érdemes észben tartani, hogy a Toyota a 2020-as évek eleje előtt nem fogja tesztelni az e-Palette rendszert, ez egyelőre csak egy koncepció, mint ahogyan azt a névből leszűrhetted. A tesztekre főként az Egyesült Államokban kerül majd sor, a Toyota pedig a 2020-as tokiói paralimpia szállítópartnere is lehet.

Az önvezető technológia egyre több autógyártót foglalkoztat, a megoldást pedig nem meglepő módon a közösségi közlekedésben, valamint az áruszállításban is szeretnék bevezetni. Budapesten az M2 és M4 metrók már jó ideje vezető nélkül közlekednek, miért ne működhetne ez az utakon is?! A jövő sok érdekességet tartogat, a gépek pedig egyre több terhet vesznek le az emberek válláról. Mit gondolsz, jó ötlet, hogy akár a pizzát is önvezető jármű hozza ki? Írd meg nekünk hozzászólás formájában. Forrás: Car Throttle
127.000 Audit kell visszahívni? 300.000 dollárért kelt el az első Ford Mustang Bullitt

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!