A világ legszokatlanabb versenye: amper egy lóval szemben

Közzétéve:
2020-03-30, 12:50

Az alábbi videóban egy Tesla Model S száll szembe egy versenylóval.

A Tesla Model S alapvetően verhetetlen a gyorsulási versenyeken, de úgy tűnik, hogy egy versenyló mégis le tudta győzni, mondjuk egy ilyen erőfitogtatásra sosem számítottam volna. Hozzá kell tenni, hogy a Model S az aszfalton érzi otthon magát, ezúttal viszont fűben kellett teljesíteni, ahol a tapadás közel sem optimális. Ezzel szemben a patásnak ez a hazai terepe.

Kicsit belekukkantva a számokba, a Tesla körülbelül 590 lóerővel gazdálkodik, a nyomaték pedig 1220 Nm. Az ellenfél nyomatékát megbecsülni sem tudom, de az 100%-ig bizonyos, hogy 1 lóerővel rendelkezik. Akárhogy is nézem, ez sehogy sem fair küzdelem, de a jó terep választás kiegyenlíti az erőviszonyokat, már amennyire lehet.

A Tesla Model S és egy versenyló párviadala

Ahogy azt már megszokhattuk, a Model S azonnal kilő a startvonaltól, köszönhetően a villanymotor biztosított azonnali nyomatéknak. A fordulóig Elon Musk szedánja vezet, aztán a ló és lovasa az élre keveredik, köszönhetően az elektromos autó széles fordulókörének.

Így leírva én sem hinném el, hogy ilyen létezik, szóval nézd meg inkább az alábbi videót!

Kapcsolódó írások

Videón a Jaguar I-Pace és a Tesla Model X gyorsulási versenye!
2018. március 05.
A két Crossover egymásnak feszült egy gyorsulási- és állóra fékezési teszt erejéig. Egészen érdekes eredmények születtek.
Aspark Owl elektromos hiperautó a Genfi Autószalonon
2018. december 17.
Maga mögé fog utasítani mindenkit, ha beindul a gyártása a teljesen elektromos Aspark Owlnak

További hírek