Vízidongóztunk a Fundy Fun Parkban! – Videó!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

A Fundy Fun Parkos srácok jóvoltából lehetőségünk volt kipróbálni a vízidongózást! Fogalmad sincs, hogy mit is jelent ez pontosan? Készítettünk egy videót, nézd meg és mindenre fény derül!

Egyik irodában töltött hétköznapon érkezett a hír a szerkesztőségbe, hogy valakinek ki kéne mennie Gyálra, a Fundy tóhoz és kipróbálni a vízidongózást. A srácok állják az jet ski által benyelt üzemanyagot, csak menjünk ki, készítsünk róluk egy videót. Adrival rögtön felcsillant a szemünk, bár fogalmunk sem volt, hogy mi köze van egymáshoz a víznek és a dongónak. Mivel a Google a barátunk, ezért gyorsan rá is kerestünk a Fundy Fun Park oldalára, ahol fény derült nagyjából mindenre. Neked azonban most könnyebb dolgod van, hiszen itt az Alapjárat vízidongós videója, melyből mindent megtudhatsz erről az izgalmas vízisportról!

A Fundy Fun Parkos srácok 2016-ban az Omszki tavon kezdték a dongóval, majd 2017-ben nyitották meg adrenalin parkjukat a Gyál mellett található három tó egyikén. Lehetőséged van a vízidongózás mellett fly boardozni, jet skizni, vagy épp a jet által húzott bobokat, banánt is kipróbálhatod. A parton található egy teqball asztal, röplabda pálya, illetve trabulin, ahol akár a felnőttek is elüthetik az időt! A víz minősége még minket is meglepett, elmondták a srácok, hogy mivel nagyon kavicsos az alja, ezért nagyon hatékonyan képes tisztítani magát, szinte kristálytiszta.

A dongó célja tehát az, hogy a használója a jármű segítségével a víz fölé emelkedjen. Kicsit úgy kell elképzelni, minta egy nagyobb utcai motoron ülnél, kizárólag a lábaiddal tartod rajta magad, a kezeiddel csak a karokat irányítod. A dongó egy 12 méter hosszú csövön keresztül veszi fel a jet ski tolóerejét, ez a vízsugár három ponton oszlik el a dongó testében, így emelve az ki azt a vízből a levegőbe. A két kezeddel irányítod a vízsugarakat, nagyon hamar rá lehet érezni és nem kell tartanod attól, hogy a víz kárt okoz benned, hiszen csak a mennyisége nagy, a nyomása azonban alacsony.

Igazi élmény volt kipróbálni a vízidongózást, azt hiszem valódi adrenalin bomba lehet mindenki számára! Látogassatok el a Fundy Fun Park weboldalára és foglaljatok időpontot!

További hírek