2020. szeptember 04. | 14:30

Ez a német tuningcég előszeretettel növeli a főként Audi modellek teljesítményét és nyomatékát.

A német MTM (Motoren Technik Mayer) különösen ismert a chiptuninggal foglalkozók köreiben. Ezzel mind hardveres és szoftveres módon konfigurálják újra az autó egyes részeit. A mostani alkotásuk az Audi RS6 Avant, RS7 Sportback and RS Q8-as modellek izmosítása volt.

A gyári 4,0 literes, duplaturbós V8-as, mindössze 600 lóerő leadására képes az RS6 Avantban. A módosítások következtében viszont akár 1015 lóerőt is képesek elérni, köszönhetően többek közt az átalakított turbófeltöltőnek és az újratervezett motorvezérlőnek.

Árak tekintetében az RS6 és az RS7 tuningja is 43 599 dollár, azaz magyar viszonylatokban az aktuális árfolyamok mellett, 13 millió forintba kerülnek a módosítások. Az RS Q8 pimpelése pedig 13,5 millió forintba kerül.

Ezek a típusok elérhetők egyébként “gyengébb” kivitelekben is az MTM-nél, a már korábban említett csúcsmodell melletti három verzió, 975, 823 és 797 lóerős változatban is kapható. De vannak egyéb plusz fejlesztések is, amivel módosítják a kipufogórendszert, és extra lehet még a szénszálas diffúzor is.

Ha érdekelnek esetleg az Audi modellek, akkor nézd meg az alábbi SQ7 tesztünket.

Amennyiben a videó nem indulna el, kattints és nézd meg Youtube csatornánkon.