333 km/h-s sebességet ért el egy Porsche Cayenne a német autópályán

Közzétéve:
2020-07-15, 14:54

Hogy lehet egy 2,3 tonnás SUV ennyire fürge?

A Porsche Cayenne Turbo végsebessége 286 km/h, motorjának alapértelmezett teljesítménye pedig 550 lóerő. A német HGP Turbo tuningcsapatának ez azonban nem volt elég, és jelentősen emeltek a fentebb említett mutatókon. Gyorsulás és maximum sebesség tekintetében sikerült elérniük a szuperautók magasságait.

Ami a pontos számokat illeti, a 4 literes V8-as motor teljesítményét 962 lóerőre tornázták fel, melyhez tekintélyes 1250 Nm nyomaték párosul. Ezek az adatok papíron is remekül mutatnak, ám éles teszt nélkül nem az igazi a történet. A felturbózott Porschét MotorOli.de youtubere vitte el egy körre a német autópálya - egyelőre - sebességkorlátozás nélküli szakaszán. A 2385 kilogramm tömegű SUV 3,1 másodperces 0-100, valamint 10 másodperces 0-200 gyorsulást, illetve egy combos 333 km/h-s legnagyobb sebességet produkált. Hogy lehet egy ekkora monstrum ennyire gyors?

A szóban forgó modell kívül és belül is megegyezik bármelyik másik Cayennenel, a HGP Turbo csak a motorhoz nyúlt hozzá. Amennyiben szeretnéd felturbózni a Porschédat, a tuningért nagyságrendileg 10 millió forintot kellene fizetned. Egy ekkora tömegű autót ugyanis drága mulatság száguldásra bírni...

Kapcsolódó írások

A Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid a porban
2019. augusztus 22.
A Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid a befejezetlen Gotland Ringen csillogtatta meg tudását.
Top 5 Porsche tanulmányautó, fehér Porsche, elölnézet, balról
2018. december 30.
A Porsche úgy döntött, bemutatja 5 kedvenc tanulmányautóját. A lista némely tagja meghökkentő, de egyikük sem mondható utolsónak.

További hírek