A klasszikus Range Rover egy ikon, fontos szerepet játszott a manapság hihetetlen nagy népszerűségnek örvendő luxus SUV-szegmens létrehozásában. Mostanra viszont már valamennyire megkopott a kocsi hírneve, amit csak tetéz, hogy a modell megbízhatóságával is voltak problémák. Itt jön képbe a Chieftain, amely klasszikus autók kipofozásával foglalatoskodik. Az átalakítás után a járművek kifogástalanul megfelelnek a modern kor igényeinek.

A Chieftain többféle módosítási szintet kínál a klasszikus Range Roverhez, az Xtreme csomag számít a prémium prémiumának. Aki ezt kéri, az egy olyan terepjárót kap kézhez, melyet a profi tunerek egy 6,2 literes, kompresszoros V8-cal szerelnek, ami 700 lóerő leadására képes. A teljesítményt egy nyolcfokozatú automata váltó juttatja el a kerekekhez, ez nagy előrelépés a gyári kínálathoz képest (az egy 135 lóerős motort tartalmazott, amihez egy négyfokozatú kézi sebességváltó társult). A tuningolt Range Rover továbbfejlesztett AP Racing fékeket is kap a Chieftain jóvoltából.

Módosított Range Rover modell

A módosítatlan példányokhoz képest további változás, hogy a futómű alacsonyabban ül, illetve a kettős integrált kipufogóvég látványa is szokatlan, a csövek az oldalsó küszöbökből törnek elő, közvetlenül a hátsó kerekek előtt. A tuningcég a kocsi orrát is módosítja kérésre, így kölcsönözve neki sokkal modernebb megjelenést.

A modell erősített vázat és független felfüggesztést is kapott. A cég megrendelésre dolgozik, így minden példány egyedi ízlésre szabható. A tuningon átesett Range Rover ára nem publikus, azt csak a vevők ismerik, de mérget vehetsz rá, hogy egy kisebb vagyonba kerül a 700 lóerős paripa.