Elképesztően izmos ABT RS4-S jött ki

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-06, 14:22

Az Audi tavaly ősszel mutatta be a frissített RS4 Avantot, most viszont kezelésbe vette az autót az ABT tuningműhely, az eredmény pedig magáért beszél.

Az Audi már régen elkezdte gyártani az RS4 modelleket. Azóta számos új generáció jött ki, például 2017-ben is, aminek tavaly jött ki a ráncfelvarrott változata. Ezt vette alapul az ABT is, amely már 1896-ban létrejött. Elképesztő, hogy már ilyen régen működik, egy olyan családi vállalkozás, amiben elképesztően jó autókat raknak össze, és még fiatal tehetségeket is adnak az autósport számára, habár pont nemrég tette ki Danial Abtot az Audi, miután az egyik online versenyen csalt. Az eredetileg kovácsműhelynek induló ABT már a DTM-ben is alapkőnek számított csak úgy, mint a tuningműhelyek világában.

Az ABT RS4-S egy garázsban elölről

Az RS4 Avant egy 2,9 literes, TFSI biturbó V6-os motorral rendelkezik, melynek teljesítménye 450 lóerő, 600 Nm nyomatékkal. Mindemellett ott van egy nyolcsebességes automata váltó, és az összkerékhajtás. 0-ról 100-ra így 4,1 másodperc alatt ér el, végsebessége pedig 280 km/h. De nézzük meg, ehhez képest mit csinált az ABT?

Az ABT RS4-S egy garázsban hátulról

A tuningműhely rápakolt még 80 lóerőt és 80 Nm-t a motor teljesítményére, így a két adat immár 530 lóerő és 680 Nm. Adtak neki 21 colos felniket, amiken 3,9 másodperc alatt repül el álló helyzetből 100 km/óráig, végsebessége pedig 300 km/h lett. Ez az ABT Power S csomagja, amelyen kívül van egy visszafogottabb is.

Az ABT RS4-S belső terének egy részlete, a váltó

A motorikus módosításokon kívül a műhely módosítja az aerodinamikai elemeket is, optimalizálja azokat és felülvizsgálja a felfüggesztést. Ezekkel tudja kordában tartani az autó a megnövekedett erőt és teljesítményt, amit a motor nyújt. De persze dobnak a külső megjelenésen is, hiszen mégiscsak egy tuningolt autóról van szó.

Az ABT RS4-S így egy még jobban vonzó szörnyeteg lett, amelyet ki akar próbálni az ember, és legszívesebben feszegetné a határokat vele.

Ha érdekelnek a jelenlegi Audi A4 régebbi, sportos kiadása, nézd meg ezt a bemutatót.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg saját YouTube csatornánkon.

Kapcsolódó írások

Valentino Rossi, MotoGP, DTM, Yamaha, BMW, Audi, villámhír
2019. június 11.
A MotoGP legendája kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja magát egy számára ismeretlen sorozatban.
2019-es Audi Q8 ABT tuning elölről
2019. szeptember 24.
Az Audi A6, A7 és Q8 modelleket is kezelésbe vették.

További hírek