A koronavírus-járvány egyik hozadékaként egyre többen végzik munkájukat otthonról. Ennek természetesen megvannak a pozitív és negatív tulajdonságai is. A digitális oktatás bevezetésével számos otthon változott egyszerre tanintézménnyé és tárgyalóteremmé. Mit szólnál hozzá, ha lenne lehetőséged az autódból dolgozni, méghozzá luxuskörülmények között? Nos, nyugaton már ezt is megoldották.

A kanadai Inkas vállalat eddig leginkább a páncélozott járművekre és az autós biztonságra specializálódott. Legújabb termékük azonban nem egy golyóálló terepjáró – bemutatkozik az Inkas VIP mobilirodája, mely a 2020-as Mercedes Sprinter alapján készült.

2020-as Mercedes Sprinter beltere

A Sprinter tágas belső terét kihasználva az Inkas luxus mozgóirodává változtatta a német haszongépjárművet. Az ötszemélyes utastérben található egy L-alakú íróasztal, négy kényelmes irodai szék, valamint egy 45 colos képátlójú TV, mely képes a vezetéknélküli hálózathoz kapcsolódni, ezáltal a limuzin teljes mértékben alkalmassá válik üzleti megbeszélések lebonyolítására. A beépített kommunikációs rendszernek köszönhetően az utasok könnyedén kapcsolatot teremthetnek az autó vezetőjével.

Az irodai csúcstechnológia mellett egyéb luxusfunkciók is szolgálják a felhasználók kényelmét. Az üléseket a legfinomabb bőrborítás fedi, az utasok hasznát vehetik a hatalmas felső tárolóhelynek, hűtőszekrénynek, valamint egy fejlett szórakoztató rendszer is rendelkezésre állnak. Az utastér belső rendezése szabadon variálható, állítja az Inkas.

2020-as Mercedes Sprinter beltere

A kanadai vállalat profiljához hűen, a VIP mobiliroda golyóálló páncélcsomaggal és számos biztonsági kiegészítővel is rendelhető. Az Inkas sajtóközleményében nem esik szó a limuzin áráról – a leírás alapján én azonban combos összegre tippelnék.