2023. április 27. | 08:25

Könnyedén száguldott a 820 lóerős SUV.

Sokszor láttunk már az AutoTopNL YouTube-csatornán szupergyors autókat száguldani az Autobahn aszfaltján. Elég csak a McLaren 765LT-re vagy a Ford GT-re gondolni, és máris látjuk, hogy néz ki, ha egy sportautóval 300 km/óra felett haladunk a német autópályán.

Most azonban egy SUV-t vett górcső alá a csatorna videósa, ráadásul nem is akármilyet. Egy Lamborghini Urus került a kezei közé. Ebben egy 4,0 literes V8 dolgozik, amely legerősebb gyári állapotában 666 lóerőt teljesít. Így 3,3 másodperc alatt van százon, a végsebessége pedig 306 km/óra.

Itt viszont egy tuningolt változatról volt szó, hiszen a Mansory által kezelésbe vett Lambo 820 lóerőt produkál. Nem akármilyen hangja van, megtorpanás nélkül gyoorsul még 200 km/óra felett is.

A sofőr olykor mókázik is egy kicsit, lelassít, visszavált néhány fokozatot, majd pedig megint beletapos a gázba, így a sportkipufogó hangját is jól hallani. Csattog, hörög, durrog a rendszer, dübörög a V8.

A felhajtósávban megállás és rajtolás ugyan nem tűnik a legbiztonságosabb megoldásnak, hiszen ha mögötte érkezik valaki, az nem feltétlenül számít arra, hogy valaki a gyorsító sávban parkol. A videó kedvéért azonban bevállalta a sofőr.

A felvételt érdemes feltekert hangerővel megnézni:

Depositphotos