hétfő - 2023. szeptember 25.
19.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

3 hír az autó- és motorsport világból

2018. január 02. | 14:54

Lewis Hamilton fontos pillanatokat idézett vissza, Fernando Alonso Amerikában készül a 24 órás versenyre, a MotoGP-ben pedig fontos helycsere történt.

Fontos találkozó a Mercedes csapatnál

Minden F1 rajongó tudja, hogy a 2016-os évben Lewis Hamilton és Nico Rosberg kapcsolata ismét a mélypontját élte. A német versenyző lett a világbajnok, majd teljesen váratlanul bejelentette a visszavonulását. A páros 2014 és 2016 között szolgálta a Mercedest roppant eredményesen, utolsó együtt töltött szezonjukban számos kemény pillanatot éltek át: az ütközés Barcelonában, vagy a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon, amikor Hamilton direkt lassította a tempót az élen, ezzel Rosbergre húzva az élmezőnyt.
Lewis Hamilton és Toto Wolff az FIA gálán

Lewis Hamilton elmondta, hogy szükség volt az állapotok minél gyorsabb rendezésére, miután a német bejelentette a visszavonulását, ugyanis nagyon feszült volt a csapaton belüli hangulat. A brit versenyző a csapatfőnök Toto Wolff oxfordshire-i házában járt vendégségben és eszmecserét folytattak a csapat jövőjéről. Valószínűleg a csapattárs kiválasztása is szóba került, de Hamilton elmondta, hogy a legfontosabb a motiváció visszaszerzése volt, ami nagyon kellett idén a Ferrarikkal szembeni küzdelemhez. Megszüntették a negatív folyamatokat, és mindent jó irányba fordítottak. Ezt az utat folytatja a csapat.

Fernando Alonso már Amerikában készül

2018. január 27-én indul a daytonai 24 órás verseny, ahol Fernando Alonso is rajthoz áll majd. A spanyol versenyző vélhetően meg szeretné nyerni az autósport tripla koronáját, ehhez pedig tapasztalatot gyűjt a versenyen. Zak Brown McLaren főnök csapatában kap lehetőséget, és már az USA-ban várja, hogy autóba ülhessen a háromnapos ROAR teszt eseményen.
„A novemberi spanyolországi teszten mindenki örömmel fogadott és üdvözölt, része voltam a nagy családnak. Nagy öröm számomra, hogy még több időt tölthetek a csapattal, a csapattársakkal a ROAR-on. Már alig várom, hogy újra autóba pattanhassak és kipróbáljam a híres oválpályát! Az elmúlt hónapokban sok időt töltöttem azzal, hogy megnéztem pár daytonai 24 órás versenyt és tanulmányoztam azokat, ami után már még jobban szeretném magam is kipróbálni ezt. Nagyon fogom élvezni.” - vélekedett Alonso.
Csapattársa a United Autosports 23-as rajtszámú autójában két 18 éves nagyon tehetséges brit, a McLaren tartalékversenyzője, Lando Norris, valamint Phil Hanson lesz.
Fernando Alonso teszt közben

A Marc VDS elveszítette Jack Millert

Michael Bartholemy, a Marc VDS MotoGP csapat vezetője bosszúságának adott hangot, ugyanis a csapat nem tudott újra szerződést kötni Jack Millerrel. Az ausztrál versenyző megtartása nagyon fontos lett volna a csapatnak. A csapatfőnök elmondta, hogy a Honda támogatását nem élvezte a csapat és az ausztrál versenyző, ezért inkább a váltás mellett döntött a versenyző és aláírt a Pramac Ducati csapathoz.
Jack Miller szakított a Marc VDS csapattal

Bartholemy a motogp.com-nak elmondta, hogy a Honda nem veszi őket túl komolyan megérzése szerint és nem biztos, hogy bíznak jelenleg a Marc VDS-ben. Hozzátette, hogy ők nyitottak a párbeszédre és el fogják érni céljaikat, így vagy úgy. A csapat két versenyzője, Tom Luthi és a francia Moto2 2017-es világbajnoka Franco Morbidelli lesz. A MotoGP 2018-as versenynaptára már ismert, mely új pályát is tartalmaz.  Forrás: Autosport
A legnépszerűbb pick-up autók Magyarországon Egy BMW, ami nem tud meghalni – az eredeti Rusty Slammington

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!