Hamarosan elindul a Dakar rali!

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Szalayék elindultak Peruba, hogy néhány év után ismét nekivágjanak a világ leghíresebb és legnehezebb sivatagi versenyének. A Dakar mezőnye január 6-án rajtol.

Az Opel Dakar Team, azaz Szalay Balázs és Bunkoczi László versenyzőpáros január 3-án szerdán elindult Limába, hogy a 40. Dakar ralin rajthoz álljanak. A verseny össztávja elképesztő: 9000 kilométer, ebből 4500 kilométer a mért szakaszok hosszúsága. Az alapján, amit eddig tudnak a távról és a körülményekről, egyáltalán nem számítanak könnyű feladatra és a szervezők is megtesznek mindent, hogy növeljék a kihívást.

Szalay Balázs 13. Dakar versenyére készül, tapasztalata tehát megvan ahhoz, hogy jó eredménnyel térjen haza a csapattal Magyarországra.

„A sivatag mindig tartogat meglepetéseket, bármennyi időt tölt is el az ember a dűnék között, nem versenyezhet rutinból.” – mondta Szalay

Az Opel Dakar Team az új autó tesztjén, 200 kilóval könnyebb, mint az előző

Az Opel Dakar Team az új autó tesztjén

Hozzátette, hogy mindezek ellenére nincs ellenükre a sivatagi versenyzés és szívesen térnek vissza Dél-Amerikába. Korábban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy amennyire kemény a sivatagban versenyezni, annyira csodálatos élmény is tud lenni. Peruval visszatért a sivatag a Dakarra, míg Bolívia új terep lesz a csapat számára, ott még nem versenyeztek. Az elsődleges cél, hogy teljesítsék a távot, de mindent megtesznek a lehető legjobb eredményért. Az autó újjá lett építve és bíznak a szerelők tudásában is. Ez az autó soha nem esett még ki a Dakarról.

Bunkoczi László navigátor is szólt néhány szót az indulás előtt.

„A kritikus pont ezúttal a maratoni nap lesz. Megyünk egy húzós szakaszt, utána pedig egy nagyon hosszú napot szerviz nélkül, ettől egy kicsit elszoktunk az utóbbi években. Úgyhogy csináld magad mozgalom keretében fogunk bármit is szerelni a paripán, de alapvetően ilyenkor az a taktika, hogy nem egy, hanem két napra kell beosztani az autót.”

Horváth Lajos is komoly megmérettetés előtt áll

Horváth Lajos „Laller” tereprali motoros második Dakar versenyére készül, miután sikeres felkészülésen van túl. Nem mellesleg speciális, egyedi festésű sisakkal vág neki a távnak. Laller Európa bajnoki címet szerzett nemrég és az MAMS gálán elnöki különdíjban részesült. A cél ott is az lesz, hogy teljesítse a versenytávot, a jó eredmény pedig hab lenne a tortán.

Horváth Lajos másodszor áll rajthoz a Dakaron

Horváth Lajos másodszor áll rajthoz a Dakaron

Horváth Lajos korábban így nyilatkozott:

„A motorom már sikeresen átesett az adminisztratív átvételen, és elindult Dél-Amerikába, hamarosan pedig mi is csomagolhatunk. A december már csak az utolsó simításokról és a kímélő-formában tartó edzésekről fog szólni. Az ünnepek után, majd jöhet a versenyévünk csúcspontja, végre elérkezik az, amiért egész évben gürcöltünk!”

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az Opel Dakar Team párosa
2018. november 09.
A Margitszigeti Casinót egy estére ellepték az autók és minden a sivatagi versenyzés körül forgott!
Opel Dakar Team autója a dűnék közt
2019. január 09.
Az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László lendületben van!

További hírek