A HunGarian Baja az IOBC-mezőnyt is rendesen megdolgoztatta

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Szombaton késő délután célba ért a HunGarian Baja mezőnye, benne az IOBC-sorozat magyar motorosaival és side by side versenyzőivel

Már a világkupa futam teljesítésének puszta ténye is győzelemként fogható fel, hiszen a szombati maratoni szakaszt az éjjeli felhőszakadás szinte járhatatlanná tette. Így a szervezők rövidítettek a távon, és a tervezett patakátkelést is kivették a versenyből. Ennek ellenére a mezőny nyakig fürdött a sárban a csúszós pályán, leginkább a side by side buggy-knál volt ez tetten érhető. Mindez nem zavarta meg a Gyimóti Péter-Demeter János duót, akik első HunGarian Baja és tereprali versenyükön legjobb magyarként a hatodik helyre hozták be a technikát.

A Gyimóti Péter - Demeter János duó side by side járműve

Gyimóti Péter és Demeter János legjobb magyarként végeztek 414-es rajtszámú géppel

„Szombat reggel nagyon meglepett bennünket a pálya állapota. Álltunk a sárban, sőt fürödtünk benne, folyamatosan a szemüvegünket törölgettük, még az itinerünk is elázott, csak a nyomok után tudtunk tájékozódni. A második körre aztán felszáradt a pálya, mert a kamionok és az autók kicsapták a vizet, így már sokkal könnyeben autózható volt. A legelső tereprali versenyünkön célba értünk, úgy gondolom, elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel.” - összegzett Gyimóti Péter.

Jobbágy Ákosék nagy reményekkel vágtak neki a versenynek, de a mostoha körülmények őket is megtréfálták, így muszáj volt kiállniuk. Egy sisakcsere után második időre is képesek voltak, de az időveszteség miatt a továbbiakban már csak tesztnek fogták fel a megmérettetést. Göcsei Attila, Szabó Gergő, valamint Kovács György technikai hibák, illetve borulás miatt nem tudták befejezni a szombati napot, de ez nem szegte a kedvük, hiszen mindannyian fejlesztéseket és további versengést vizionálnak.

Horváth Lajos „Laller” a HunGarian Baján

Horváth Lajos Laller a HunGarian Baja depójában

A motorosoknál a Laller Racing Dakar Team három versenyzője, sorrendben Pajer Csaba, Kárpáti Péter és Horváth Lajos „Laller” (10, 11, 12. hely) végeztek a legjobb IOBC-s magyarként, utánuk Klíma Gábor látta meg a célt, míg Jager Norbert egy baleset miatt kiesett. Pajer Csaba komoly lelki teherrel érkezett a HunGarian Baja-ra, hiszen egy olyan sérülésből épült fel, ami után az orvosok az utcai motorozástól is örök életére tiltani akarták!

Pajer Csaba a rajtdobogóról legurulva

Pajer Csaba bizonyult a leggyorsabbnak csapatából

„Ezzel a nehéz csomaggal álltam neki a szombati maratonnak. Számomra ez nem csupán egy verseny volt, hanem vízválasztó is, ahol eldől, tudom-e folytatni szeretett sportágam. A szombati szakasz elejét elóvatoskodtam, de később belerázódtam és ráéreztem a ritmusra. Különösen motiváló volt, hogy a szlovák versenyzőkkel is tudtam harcolni, nagyon örülök a visszatérésnek. Jó érzés, hogy levetkőztem a lelki terhet, és fizikailag is meghozta a gyümölcsét a befektetett munka!” - zárta mondandóját a kitartó pilóta.

Forrás:

  • Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali Szakág

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A HunGarian Baja pénteki napja képekben
2018. augusztus 13.
Az Alapjárat a MAMS Tereprali Szakágának online médiapartnereként segíti a sportág népszerűbbé tételét. Ennek az együttműködésnek a részeként a tereprali világkupa magyar fordulóján, vagyis a jubileumi, 15. HunGarian Baján kiemelt szerepet kapott a website.
A HunGarian Baja egyik motorosa a patakátkelésen
2019. augusztus 12.
Pénteken a szervízparkban és a rajtceremónián, szombaton pedig a döbröntei patakátkelésnél fotóztam.

További hírek