A Red Bull Racing dominál Monacóban

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Daniel Ricciardo és Max Verstappen vitte a prímet a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján. A Ferrari és a Mercedes úgy néz ki, hogy csak a dobogóra esélyes egyelőre.

A tegnapi második szabadedzés a Red Bull totális elsőségét hozta, mindenki más csak utánuk jön. Kérdés, hogy mi lesz majd a szombati időmérőn, de eddig nagyon meggyőző fölényt mutattak, s ezen nem is annyira kell csodálkozni, a lassabb pályákon rendre veszélyes az osztrák csapat. A tréning elején Max Verstappen rögtön egy 1:12.468-as idővel nyitott, ez alig 3 tizeddel maradt csak el Ricciardo délelőtti leggyorsabb körétől.

Daniel Ricciardo

Ricciardo volt a leggyorsabb csütörtökön

Az edzést meg kellett szakítani egy kis időre, ugyanis a Casino és a Mirabeau kanyar közötti részen az egyik csatornafedél meglazult, ezért egy gyors beavatkozásra volt szükség. A javítás több, mint 10 percig tartott, a csapatok már nagyon várták, hogy újra a pályán körözhessenek, ennek megfelelően azonnal elkezdtek visszatérni és nagy forgalom alakult ki, ami sokakat meg is zavart.

A két Red Bullt azonban nem zavarta meg a kis malőr és a hiperlágy gumikon folyamatosan elkezdték javítani az idejüket. A holland pilóta 1:12.035-re javított, majd jött ausztrál csapattársa, aki ettől csak 14 ezred másodperccel ment rosszabb kört. A végső sorrend azonban nem Max Verstappen elsőségét hozta, ugyanis Ricciardo még az edzés leintése előtt ment egy 1:11.841-es időt, ami abszolút pályacsúcs is egyben.

Mercedes Monacóban

A Mercedes még nem teljesen tökéletes

A két Red Bull mögött a két Ferrari és a Mercedes következett, egymást vegyesen váltva, ők nagyon szorosan álltak, ugyanis 3 tized volt a négy pilóta között, a 3. helyen egyébként Vettel zárt, a 4. Hamilton lett. Az edzés utolsó részében már nem a gyors köröké volt a főszerep, a csapatok elkezdték az ultralágy és a szuperlágy keverékeket is használni.

Lewis Hamilton utóbbira panaszkodott sokat, szerinte az egyáltalán nem működik az autón és nem érezte azt, hogy biztonságosan tudna haladni. Van még mit vélhetően csiszolni a Mercedesen. Monacóban az események szombaton folytatódnak, először a 3. szabadedzéssel, majd délután 15:00-kor jön az időmérő edzés.

Forrás:

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.
Gyerekek jelentkezését várják a Magyar Nagydíjra!
2018. május 29.
A Liberty Media 2018-ban megvált a rajtrácslányoktól sokak elégedetlenségére, helyettük most jönnek a gyerkőcök kísérni a pilótákat. Elkezdődött a jelentkezési időszak.