A Red Bull Racing dominál Monacóban

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Daniel Ricciardo és Max Verstappen vitte a prímet a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján. A Ferrari és a Mercedes úgy néz ki, hogy csak a dobogóra esélyes egyelőre.

A tegnapi második szabadedzés a Red Bull totális elsőségét hozta, mindenki más csak utánuk jön. Kérdés, hogy mi lesz majd a szombati időmérőn, de eddig nagyon meggyőző fölényt mutattak, s ezen nem is annyira kell csodálkozni, a lassabb pályákon rendre veszélyes az osztrák csapat. A tréning elején Max Verstappen rögtön egy 1:12.468-as idővel nyitott, ez alig 3 tizeddel maradt csak el Ricciardo délelőtti leggyorsabb körétől.

Daniel Ricciardo

Ricciardo volt a leggyorsabb csütörtökön

Az edzést meg kellett szakítani egy kis időre, ugyanis a Casino és a Mirabeau kanyar közötti részen az egyik csatornafedél meglazult, ezért egy gyors beavatkozásra volt szükség. A javítás több, mint 10 percig tartott, a csapatok már nagyon várták, hogy újra a pályán körözhessenek, ennek megfelelően azonnal elkezdtek visszatérni és nagy forgalom alakult ki, ami sokakat meg is zavart.

A két Red Bullt azonban nem zavarta meg a kis malőr és a hiperlágy gumikon folyamatosan elkezdték javítani az idejüket. A holland pilóta 1:12.035-re javított, majd jött ausztrál csapattársa, aki ettől csak 14 ezred másodperccel ment rosszabb kört. A végső sorrend azonban nem Max Verstappen elsőségét hozta, ugyanis Ricciardo még az edzés leintése előtt ment egy 1:11.841-es időt, ami abszolút pályacsúcs is egyben.

Mercedes Monacóban

A Mercedes még nem teljesen tökéletes

A két Red Bull mögött a két Ferrari és a Mercedes következett, egymást vegyesen váltva, ők nagyon szorosan álltak, ugyanis 3 tized volt a négy pilóta között, a 3. helyen egyébként Vettel zárt, a 4. Hamilton lett. Az edzés utolsó részében már nem a gyors köröké volt a főszerep, a csapatok elkezdték az ultralágy és a szuperlágy keverékeket is használni.

Lewis Hamilton utóbbira panaszkodott sokat, szerinte az egyáltalán nem működik az autón és nem érezte azt, hogy biztonságosan tudna haladni. Van még mit vélhetően csiszolni a Mercedesen. Monacóban az események szombaton folytatódnak, először a 3. szabadedzéssel, majd délután 15:00-kor jön az időmérő edzés.

Forrás:

További autós hírek

Olvasónk küldött videót arról, hogy a 18. kerületben, ma, koradélután, a Szálfa utcában őt és az előtte haladó autót majdnem…

A 49 éves linzi nő november 18-án több balesetet okozott, majd a sokadik esetnél sikerült megfékeznie az utca emberének, de…

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

Kapcsolódó írások

A COTA története
2017. október 04.
A Circuit of the Americas egy Texas állam Austin városa mellett elhelyezkedő modern versenypálya. Jelenleg az egyetlen helyszín az USA-ban, ahol F1-es futamot rendeznek.
Sebastian Vettel nyerte a Brazil Nagydíjat, Massa felállhatott a dobogóra!
2017. november 13.
A 2017-es Forma-1-es szezon utolsó előtti versenyét rendezték Brazíliában, amely egy közepesen jó futam volt sok előzéssel. Utolsó hazai futama után Massa a dobogóról válaszolt honfitársa, Barrichello kérdéseire.
Forma-1: Hamarosan elkel az utolsó szabad ülés is!
2017. december 04.
Bár a Formula-1-es világbajnokság 2017-es szezonja véget ért, a történések folytatódnak, immáron a pályán kívül. A legfontosabb hírek összefoglalója.
A Forma-1 2018-as idényének versenynaptára
2017. december 25.
2018-ban sem hiányzik a versenynaptárból a Magyar Nagydíj. Egy közkedvelt helyszín nincs a listán, helyette viszont két európai országba tér vissza a Száguldó Cirkusz.