2018. május 25. | 15:27

Daniel Ricciardo és Max Verstappen vitte a prímet a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapján. A Ferrari és a Mercedes úgy néz ki, hogy csak a dobogóra esélyes egyelőre.

A tegnapi második szabadedzés a Red Bull totális elsőségét hozta, mindenki más csak utánuk jön. Kérdés, hogy mi lesz majd a szombati időmérőn, de eddig nagyon meggyőző fölényt mutattak, s ezen nem is annyira kell csodálkozni, a lassabb pályákon rendre veszélyes az osztrák csapat. A tréning elején Max Verstappen rögtön egy 1:12.468-as idővel nyitott, ez alig 3 tizeddel maradt csak el Ricciardo délelőtti leggyorsabb körétől.
Ricciardo volt a leggyorsabb csütörtökön

Az edzést meg kellett szakítani egy kis időre, ugyanis a Casino és a Mirabeau kanyar közötti részen az egyik csatornafedél meglazult, ezért egy gyors beavatkozásra volt szükség. A javítás több, mint 10 percig tartott, a csapatok már nagyon várták, hogy újra a pályán körözhessenek, ennek megfelelően azonnal elkezdtek visszatérni és nagy forgalom alakult ki, ami sokakat meg is zavart. A két Red Bullt azonban nem zavarta meg a kis malőr és a hiperlágy gumikon folyamatosan elkezdték javítani az idejüket. A holland pilóta 1:12.035-re javított, majd jött ausztrál csapattársa, aki ettől csak 14 ezred másodperccel ment rosszabb kört. A végső sorrend azonban nem Max Verstappen elsőségét hozta, ugyanis Ricciardo még az edzés leintése előtt ment egy 1:11.841-es időt, ami abszolút pályacsúcs is egyben.
A Mercedes még nem teljesen tökéletes

A két Red Bull mögött a két Ferrari és a Mercedes következett, egymást vegyesen váltva, ők nagyon szorosan álltak, ugyanis 3 tized volt a négy pilóta között, a 3. helyen egyébként Vettel zárt, a 4. Hamilton lett. Az edzés utolsó részében már nem a gyors köröké volt a főszerep, a csapatok elkezdték az ultralágy és a szuperlágy keverékeket is használni. Lewis Hamilton utóbbira panaszkodott sokat, szerinte az egyáltalán nem működik az autón és nem érezte azt, hogy biztonságosan tudna haladni. Van még mit vélhetően csiszolni a Mercedesen. Monacóban az események szombaton folytatódnak, először a 3. szabadedzéssel, majd délután 15:00-kor jön az időmérő edzés. Forrás:
  • Címkék:
  • F1