2018. április 20. | 15:03

Ferrari és a Mercedes. Ennek a két csapatnak a motorjai biztosan előrébb vannak még a Renault erőforrásánál, de a franciák bizonyították, hogy tudnak futamot nyerni és hamarosan felnőhetnek a feladathoz.

Közeledni a nagyokhoz

Az idei szezon egyik érdekessége, hogy a Renault előbb nyert futamot idén, mint a Mercedes. Igaz, ehhez a sikerhez sok tényezőre szükség volt, de a Red Bullnak gyakorlatilag nem volt ellenfele a lágy gumikon. A sorozat egyik nagy kérdése, hogy Hamilton és Bottas mikor állhat fel a dobogó tetejére, bár így is vezetik a konstruktőri versenyt. A Red Bull eredményessége nagyban múlik majd azon, hogy a Renault milyen ütemben tud fejleszteni.
„A barcelonai tesztek során volt egy megérzésem, tudtam, hogy ez a Renault erőforrás képes lehet arra, hogy futamot nyerjen. Olyan pályán tudtunk nyerni, ahol a motorerő kiemelt fontossággal bír, versenyben vagyunk.” nyilatkozta elégedetten Cyril Abiteboul a Renault F1-es motorprogram vezetője.

A sportvezető rögtön hozzá is tette, hogy az is nagyon fontos, hogy az időmérőn jobban tudjanak teljesíteni, ebben fejlődniük kell. Sajtóinformációk szerint a Renault egy nagy fejlesztési csomaggal készül a Kanadai Nagydíjra, s ha valóban így lesz, akkor a Renault, Red Bull és McLaren autói 30 lóerővel erősebbek lesznek, s kalkulációk szerint ez akár az időmérőkön plusz háromtized másodpercet is jelenthet, ez összesítve 950 lóerőt is jelenthet.

Max Verstappenre zúdul a kritika

Max Verstappen édesapja, Jos Verstappen is kiborult azon az előzésen, amit fia hajtott végre Sebastian Vettel ellen és 10 másodperces büntetést kapott érte. Az idősebb Verstappen elmondta, hogy elégedett többnyire Max akcióival és kísérleteivel, Bahreinben például Lewis Hamilton ellen mindent rendben talált, sima versenybaleset volt. A mostani előzési kísérlet viszont neki is sok volt és jogosnak találta a büntetést is.
„Szép előzéseket akarunk tőle látni, de nem ilyen akciókat. Nem volt ott Kínában, így nem tudtuk megbeszélni, de ennek is eljön a héten az ideje. Normálisan elemezzük a történteket, ilyen többé nem fordulhat elő.” - fejtette ki Jos Verstappen.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a média kiemelten kezeli azokat az ügyeket, amik fiával történnek, míg másoknak mindent elnéznek. Utalt például Fernando Alonsóra, akinek szerinte több durva jelenete is volt a kínai versenyen, mégsem lázadt fel senki, sőt, még meg is dicsérték. Forrás:
  • Címkék:
  • F1