2018. június 29. | 16:10

A bajnokság az első szezonjában 10 versenypályára látogat majd el a tervek szerint, többek közt olyan ikonikus pályákra, mint Silverstone és Nürburgring.

A Tesla Model S P100D végleges változata, amely a régóta várt Electric GT bajnokságban indul , november Jerezben mutatkozik majd be. A Tesla átnevezte modelljét, amelyből 20-at építettek a nyitószezonra az S P100DL nevet kapta végül, nyilvánvalóan a nagy hátsó szárny és felépítés miatt. A versenyváltozat 778 lóerőt és 734 Nm nyomatékot képes leadni, míg a közúti modell 603 lóerőre és 713 Nm nyomatékra képes. Álló helyzetből 2,1 másodperc alatt éri el a 100 km/h-át, ez 0,3 másodperccel gyorsabb, mint a közúti verzió és 250 km/h-ás csúcssebességre képes. Annak ellenére, hogy nem módosított hardverrel fut, az autó 100kWh-os akkumulátoregysége a legnagyobb amit motorsportban jelenleg használnak, a gyári specifikáció hardvere rendkívül megbízható, ezért nem kell hozzányúlni. A hagyományos hajtáslánc 25% -kal könnyebb, mint az utcai modellekben így kisebb igénybevételnek van kitéve.
"Ez a bajnokság értékesebbé teszi a Teslát az ügyfelei számára, mivel versenyautók közel állnak ahhoz, mint amit vezetnek közúton, tehát lényegében egy utcai autót látsz a pályán " – mondta Mark Gemmell az Electric GT vezérigazgatója.
A Pirelli 18 colos gumiabroncsokat szállít, melyek elöl 265 mm, míg hátul 305 mm szélesek. Természetesen száraz és esős körülményekre alkalmas abroncs is elérhető. Kétkörös, egypedálos hidraulikus fékrendszer található az autókban. A tolórudas első felfüggesztés és a kettős csillapítású hátsó rugók nagy stabilitást eredményez. A kabinban található egy FIA által jóvá hagyott tűzoltó készülék is. A versenyváltozat közel 1600 kg, ami azt jelenti, hogy az utcainál 525 kg-al könnyebb. A maximális sebességnél a P100DL versenyautó 51 kg leszorítóerőt generál elöl, míg hátul 92 kg-ot. Maga a karosszéria nagy mennyiségű karbonszálból készül. A bajnokság FIA tanúsítvánnyal rendelkezik és naptárában több ikonikus versenypálya is  szerepel, köztük Silverstone és Nürburgring, utóbbira a DTM-mel együtt érkezik a tervek szerint. A Formula E-ből kiindulva ez a sorozat tartogathat meglepetéseket bőven! Forrás/ Fotók: