A Williams is bemutatta a 2018-as autóját

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Haas F1 után a Williams is megmutatta, hogy mivel készül 2018-ra. Igaz, valószínűleg apróbb módosítások még várhatóak az autón, a glória fehérre festése viszont különleges.

A Williams-csapat is csak fotókat közölt az új versenyautóról, nem volt impozáns bemutató esemény. Ez az első autó, amit Paddy Lowe tervezett, céljuk természetesen, hogy elmozduljanak a középmezőnyből. Nem lesz könnyű a feladatuk, hiszen a negyedik helyre többen is pályáznak és szoros csatára van kilátás. Az FW41-es névre keresztelt autót Szergej Szirotkin és Lance Stroll fogja vezetni, minden bizonnyal hatalmas összeget fizettek a csapatnak az ülésekért. Robert Kubica tesztpilóta lesz és nagy valószínűséggel néhány szabadedzésen is vezetni fog majd.

Paddy Lowe technikai főnök az alábbi gondolatokat osztotta meg az autóval kapcsolatban:

„Az autónknak számos új tulajdonsága van főleg az aerodinamika elemek terén. Az aerodinamika és a súly jelenti most egy F1-es autó tervezésénél a legfontosabb szempontokat. Az is munkánk fontos része volt, hogy radikális változásokat kellett végrehajtanunk az új Mercedes erőforrás elhelyezése miatt. Őszintén reméljük, hogy az FW41-es előrelépés lesz a 2017-es autónkhoz képest.”

A Williams csapat autója a szokásos fehér-kék-piros színekben a bemutatón

A Williams 2018-as csodafegyvere az FW41

Claire Williams helyettes csapatfőnök is megosztotta gondolatait:

„A gyárban hosszú hónapok munkája az új autó. Remélem, hogy a pilótáink is jól fognak teljesíteni és szép eredmények várnak ránk az idei évben.”

A hibrid-éra kezdetén 2014-ben a Williams az élmezőnyhöz tartozott, legalábbis nagyon szép eredményeket értek el és a Valtteri Bottas - Felipe Massa alkotta kettős rendszeresen pezsgőzhetett a dobogón. A Force India aztán szépen lassan felnőtt a feladathoz és maga mögé utasította a Williamst, utóbbi istálló tavalyi éve egyenesen felejthető volt. Lance Stroll szerencsés bakui harmadik helye volt a patinás gárda egyetlen dobogós helyezése.

A Williams bemutatóján egységes fehér öltözetben a csapat versenyzői

A Williams csapat pilótái

Robert Kubica is megszólalt az új autó bemutatása után:

„Sok mindent mondtak rólam a tél alatt, hogy mire is lehetek vagy vagyok képes. Ezt azonban csakis én tudhatom, hogy mik a határaim és szükségleteim. Most a feladatomra koncentrálok és hogy segítsem a csapatot. 12 hónappal ezelőtt senki nem mondta volna, hogy tesztelni fogok élesben 2018-ban.”

Forrás:

Kapcsolódó írások

 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
F1 Kvíz: 7 kérdés, amire csak a fanatikusok tudják a választ!
2018. február 10.
Ha valódi Forma-1 rajongó vagy, akkor minden bizonnyal nem lesz számodra kihívás hibátlanul kitölteni ezt a kvízt! Vagy mégis?
Egy ausztrál legenda: Jack Brabham
2018. március 30.
Sir John Arthur "Jack" Brabham az ausztrál autóversenyzés egyik legkiemelkedőbb alakja. A háromszoros Forma-1-es világbajnoknak sok kortársához hasonlóan szintén kalandos élete volt.